Zmaga za Brooklyn, Durant MVP, takoj za njim Dončić

Rubrika: Liga NBA

Liga NBA je objavila rezultate tradicionalne ankete med generalnimi direktorji ekip v ligi. Vprašani v svojih odgovorih ne smejo predlagati svoje ekipe ali svojih igralcev, zato rezultati vsako leto lepo odražajo splošno mnenje in pričakovanja klubov in njihovih vodilnih pred začetkom sezone.

Kar 72% vprašanih napoveduje, da bo naslov osvojilo moštvo Brooklyn Nets, sledijo Lakersi (17%) in aktualni prvaki iz Milwaukeeja (10%).

Brooklyn ima tudi vodilnega kandidata za naslov najkoristnejšega igralca lige – to naj bi bil Kevin Durant (tako meni 37% vprašanih), Luka Dončić pa je takoj za njim drugi (33% vprašanih). Luka je drugače na stavnicah prvi favorit za naslov MVP rednega dela lige.

 

So pa Luko vodilni predstavniki klubov postavili na prvo mesto pri vprašanju, s katerim igralcem bi začeli graditi ekipo (43% vprašanih). Za malo je prehitel Grka Giannisa (40%). Je pa Giannis Luko prehitel v kategoriji najboljših tujih igralcev v ligi, tretji je Nikola Jokić.

 

Trener Miamija Erik Spoelstra je bil izbran za najboljšega trenerja v ligi, Miami pa je bil ocenjen tudi kot klub, ki ima za sabo najbolj uspešno poletno sezono izboljšanja svoje ekipe.