Zmaga v Celje, statistika sledi

Rubrika: Ženska košarka

V edini tekmi 14. kola 1. SKL za ženske se je prvouvrščena ekipa prvenstva mudila na srečanju v Slovenskih Konjicah, na katerem je Cinkarna Celje brez težav premagala Pro-Bit Konjice. Preostali tekme 14. kola so bile prestavljene. 


1.SKL ZA ŽENSKE, 1. DEL TEKMOVANJA
14. kolo
Sobota, 15. januar

PRO-BIT KONJICE : CINKARNA CELJE 56:110 (14:25, 11:23, 18:27, 13:35)
CELOTNA STATISTIKA – *podrobna statistika bo na voljo po 17.1.2022
Aktualne državne prvakinje so se v soboto odpravile na kratko gostovanje v Slovenske Konjice, kjer bi vse drugo kot visoka zmaga Celjank pomenilo prvovrstno presenečenje. Glede na razmerja moči v slovenski ženski klubski košarki, kaj takega ni bilo za pričakovati, Celjanke so zagospodarile na parketu praktično od začetnega sodnikovega piska. Igralke Cinkarne Celja so narekovale ritem tekme, kateremu Konjičanke niso zmogle slediti, to pa je bilo hitro vidno tudi na rezultatu. Igralke iz Celja so razliko povečevale iz četrtine v četrtino, na koncu pa so se izkazale z vrhunsko napadalno, zadnjo četrtino in tako petič presegle doseženih 100 točk na eni tekmi, oziroma so že četrtič dosegle vsaj 110 točk.
V vrstah domače ekipe se je strelsko najbolj izkazala Tia Tajhar, ki je dosegla 21 točk. Pri gostujoči ekipi je Isabela Ramona Lyra Macedo dosegla 31 točk, napadalno pa ji je najbolj sledila Lea Debeljak (5 trojk), ki se je ustavila pri 23 točkah.
Konjičanke se bodo naslednjič na parketu pojavile 22. januarja, ko bodo potovale na dvoboj s Tosamo Ledita, Celjanke pa bodo svojo nasednjo tekmo odigrale še teden dni kasneje, ko bodo gostovale v Mariboru.