Zlatorog šokiral Šentjur, poškodba Krušiča

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Košarkarji Zlatoroga so v preostali tekmi 2. kola Lige Nova KBM za obstanek doma premagali Šentjur. Derbi drugega kola Lige za prvaka je pripadel Hopsom, zmago je dosegla še Sixt Primorska ter v Ligi za obstanek Gorenjska gradbena družba Šenčur. 

Liga Nova KBM za obstanek, 2. krog, 10.3
ZLATOROG – Šentjur 76:57 (23:22, 14:14, 26:8, 13:13)
Grant 14, Thomas Jr 13 (5 skokov), Barič 12; Konjević 25 (9 skokov), Čigoja 8, Woolridge in Pešić 7

Zlatorog, ki je v prvi tekmi drugega dela tekmovanja pred domačimi gledalci izgubil proti GGD Šenčur, je tokrat pokazal povsem drug obraz. Ekipi sta se v prvem delu tekme razigrali, ob nekoliko slabši obrambi na obeh straneh je bila igra moštev napadalno usmerjena in ekipi sta bili po prvi četrtini praktično izenačeni. V prvih petih minutah druge četrtine sta ekipi padli v strelski mrk, domači so nato z delnim izidom 7:0 prišli do rahle prednosti, ki pa so jo Šentjurčani kaj hitro izničili. Laščani so na polčas odšli s točko prednosti, bilo je 37:36.

Domači so v začetku drugega dela povsem zaustavili branilce Šentjurja in z dobrim skokom ter izsiljenimi napakami prišli do visoke prednosti, ki je v 31. minuti znašala že 21 točk. Goste so težave v napadu spremljale tudi v zadnjem delu tekme, medtem ko so domačini na krilih ameriških košarkarjev prišli do prve zmage v Ligi za obstanek.

Pri Zlatorogu je Michael Emani Gant dosegel 14 točk, Thomas JR jih je dodal 13, Barič pa 12. Matur Maker je 10 točkam dodal še 11 skokov. Pri Šentjurju je Davor Konjević dosegel 25 točk in vpisal še 9 skokov, drugih razpoloženih igralcev trener Jakša Vulić tokrat ni imel. Dejan Čigoja je dosegel 8 točk, velik dolžnik tekme pa je bil Miloš Pešić, ki je ob metu iz igre 1:16 na koncu dosegel 7 točk.

Laščani bodo v naslednjem kolu, 16. marca, gostovali pri Iliriji, Šentjurčane pa doma čaka obračun proti GGD Šenčur.

Izjavi trenerjev po tekmi
Chris Thomas, trener Zlatoroga:
‘’Zelo sem vesel z obrambo, ki smo jo igrali danes. Da zadržiš dobro ekipo kot je Šentjur na 32 % metu iz igre pove, da smo ta teden res dobro trenirali obrambo. To energijo danes bomo mogli podvojiti na naslednji tekmi v Ljubljani.’’

Jakša Vulić, trener Šentjurja:
‘’Zaslužena zmaga Laškega. Mi smo igrali kakor moremo samo prvih 20 minut, ostalo je bilo pod nivojem. Potem pa se je zgodila še poškodba Krušiča tako, da bomo v nadaljevanju imeli veliko problemov, težko bomo trenirali z devetimi igralci. Zelo zahtevna borba do konca nas čaka. Situacija je kakršna je, moramo se boriti. Zahvalil bi se še navijačem za podporo.’’