Zlatorog šokiral Olimpijo z Nikitovićem na klopi

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

V zadnji tekmi 16. kola Lige Nova KBM so košarkarji Zlatoroga v gosteh premagali Petrol Olimpijo. Šentjur je v nedeljo premagal Ilirijo, Rogaška pa Helios Suns. V sobotni tekmi so košarkarji Sixt Primorske premagali Hopse, Šenčur pa je v četrtek v gosteh premagal Krko.

Liga Nova KBM, 16. krog, 4.2.
Petrol Olimpija – ZLATOROG 72:83 ( 15:16, 11:21, 22:21, 24:25 )
Lapornik in Badžim (6 podaj) 16, Begić 11 (9 skokov); Barič 22, Thomas Jr. 14, Rojc 13

Laščani so v drugem medsebojnem srečanju prvega dela državnega prvenstva vrnili Ljubljančanom za poraz na domačem terenu, res pa je, da zdaj ljubljanska ekipa v Ligi Nova KBM igra z deloma drugačno postavo. Ključna za uspeh Laščanov je bila druga četrtina tekme, saj so se vse preostale končale le s točko prednosti za ene ali druge. V drugi četrtini pa so Lašani pobegnili domačim z delnim izidom 13:2 ter si priigrali prednost, ki je pozneje niso več zapravili. Domači so bili sicer vselej na meji desetih točk ali manj zaostanka, toda gostov niso mogli ujeti. Še najbližje so bili v 28. minuti, ko so prišli le na 43:46, a so se gostje hitro spet odlepili. Tudi zaradi razpoloženega Nejca Bariča, ki je tekmo končal pri 22 točkah, zadel je pet trojk, vselej v ključnih trenutkih, da je Laščanom spet zagotovil mirno prednost.

Bariča sta pri gostih strelsko dopolnila še Cleveland Thomas Jr. s 14 in Matej Rojc s 13 točkami, pri domačih pa sta Roko Badžim in Miha Lapornik, dosegla sta po 16 točk, imela premalo podpore pri soigralcih, da bi lahko Olimpija naredila preobrat.

V naslednjem kolu bo Petrol Olimpija 7. februarja gostila mestnega tekmeca Ilirijo, Laščani pa bodo dva dni pozneje gostili Helios Suns.

Izjavi trenerjev po tekmi

Saša Nikitović, trener Petrol Olimpije:
“Za nami je nova tekma, na kateri smo prikazali slabo predstavo. Veliko vlogo je imelo zagotovo dejstvo, da je ekipa, ki je skupaj zaigrala proti Zlatorogu, to storila prvič v tej sezoni. Zaigrali smo tudi brez dveh organizatorjev igre, zato so na parket stopili košarkarji, ki so bili na voljo, in na igrišču preživeli veliko število minut. Obračun z Zlatorogom je bil zelo pomemben, Laščani pa so odigrali tekmo, nad vsemi pričakovanji. V obračun so vstopili pogumno, mi pa nismo našli odgovora na agresivno igro. Na vsak naš poskus približanja so našli odgovor, mi pa bomo morali mesto v Ligi Nova KBM za prvaka iskati na četrtkovi tekmi z Ilirijo.”

Chris Thomas, trener Zlatoroga:
“Arena Stožice je moja najljubša dvorana na svetu. V svoji karieri sem imel precejšnjo srečo. Bil sem del strokovnega štaba na kar nekaj pomembnih tekmah v Boston Gardenu, Staples Centru, tudi Oracle Arena je vedno zelo glasna, a Stožice imajo tisti poseben čar. Pohvaliti moram Nejca Bariča, ki je preprosto na višji ravni, kot vsi ostali košarkarji. Uživam v času, ko ga lahko treniram, saj se zavedam, da se ta čas izteka. Igrali smo dobro in pametno, ter napravili vse potrebno, da smo zabeležili zmago.”