Zion Williamson, novinec leta

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Prvi izbor na letošnjem naboru Zion Williamson v tem pripravljalnem obdobju kaže vse kar so od njega pričakovali in še mnogo, mnogo več. Sinoči je 19-letnik znova navdušil in dosegel tudi svoj prvi dvojni dvojček. Pelikani so z gostovanja v San Antoniu odnesli zmago, potem ko so v prvem polčasu zaostajali že za 17 pik. Williamson je prispeval 22 točk in 10 skokov.

Kar posebej navdušuje prvi glavnem kandidatu za naslednika Luke Dončića na prestolu novincev, je izjemen odstotek meta. Sinoči je iz igre metal 8/11, z izjemo enega poskusa za tri, pa je vse žoge vrgel proti obroču iz neposredne bližine, kar mu omogoča njegova teža in moč. S 129 kilogrami, kolikor naj bi jih imel 198 centimetrov visoki krilni center, se lahko Williamson uspešno prebije do obroča mimo mnogo višjih košarkarjev.

Da lahko zadane za tri je že dokazal na minulih tekmah, vseeno pa mu igra temelji večinoma na polaganjih, zabijanjih in metih iz neposredne bližine. Tako je proti Utahu dosegel 26 točk (9/12 iz igre), 29 proti Chicagu (12/13), le na prvi tekmi se je še lovil in metal 6/13 za končnih 16 točk proti Atlanti. Ta tekma je bila edina na kateri Williamson ni bil prvi strelec moštva, prav vse štiri tekme pa so se končale z zmago New Orleansa. Pelicansi imajo tako pred sezono veliko razlogov za optimizem. Poleg Williamsona v teh tekmah odlične predstave kaže tudi drugi rookie Nickeil Alexander-Walker. Čez 10 dni se seveda vse skupaj začne znova. Boj za končnico na Zahodu bo neizprosen in mladi Pelikani bodo morali redno kazati vse kar premorejo, če želijo priti med osem najboljših.