Zgodovinska razlika v Memphisu, Phoenix podrl klubski rekord, vrnitev Jamesa

Rubrika: Liga NBA

Ob ‘običajnih’ večerih v ligi NBA bi bila glavna novica 18. zaporedna zmaga Phoenix Sunsov in postavitev klubskega rekorda. Toda v ospredje je stopila tekma Memphis – Oklahoma, saj je bila dosežena največja razlika v koših v zgodovini lige NBA, osupljivih 73 točk. Pred tem je najvišja razlika znašala 68 točk, za kolikor je Cleveland leta 1991 premagal Miami.

 

Kar je še bolj fascinantno je dejstvo, da je Memphisu to uspelo brez svojega prvega zvezdnika Ja Morranta, ki še vedno okreva po poškodbi kolena. Kar devet članov Memphisa je preseglo mejo desetih točk, največ jih je prispeval Jaren Jackson Jr., 27, za Oklahomo pa Dort 15.

Phoenix je za rekordno zaporedno zmago premagal Detorit. Do polčasa je prednost znašala že 18 točk, tretjo četrtino je sicer Detroit dobil za 12, delni rezultat v tem delu igre pa je bil kar 17:0, na koncu pa Phoenix vseeno ni dopustil preobrata in ogrozitve rekordnega niza.

Cameron Johnson je s klopi prispeval 19 točk, Chris Paul je zbral 12 točk in 12 asistenc. Za Detroit je odlično tekmo odigral Jerami Grant, dosegel je 34 točk.

Niz osmih zaporednih zmag Milwaukeeja pa je pred svojimi gledalci prekinil Toronto. Domačini so izkoristili odsotnost Giannisa zaradi poškodbe stegenske mišice, izkazal se je predvsem Fred VanVleet, ki je 13 od svojih 29 točk dosegel v zadnji četrtini. Za Milwaukee je Jrue Holiday dal 26 točk.

Je pa liga NBA prižgala zeleno luč za vrnitev LeBron Jamesa, ki je po pozitivnem testu na korona virus v zadnjih 48 urah imel vsaj dva negativna in bo tako že  v kadru Lakersov za naslednjo tekmo.

 

Liga NBA, 2.12.

Chicago – New York 119:115

Milwaukee – Toronto 93:97

Oklahoma – Memphis 79:152

Detroit – Phoenix 103:114

San Antonio – Portland 114:83