Zenit šokiral z izbiro pod obročem, v Evroligi tudi Marinković

v rubriki
Evroliga
s kategorijo
Novice
.

Ruski Zenit, ki je za nastop v prihajajoči sezoni Evrolige prejel t.i. wild card, je evropsko košarkarsko javnost presenetil z nakupom centra. Moštvo iz St. Petersburga se je dogovorilo za sodelovanje z 2-kratnim prvakom Evrolige Gustavom Ayonom.

Ime Zenit se je predvsem zaradi nekdanjih članov, Marka Simonovića in Codija Millerja-McIntyreja, zdaj igralcev Cedevite Olimpije, v zadnjem času večkrat pojavljal tudi v slovenski športni javnosti. Rusko moštvo ima kot kaže za prihajajočo sezono velike načrte.

Pod obroč so dodali izkušenega, 34-letnega Gustava Ayona (208 cm, 1985), že pred tem pa so v klub pripeljali kar 9 okrepitev. Veliko okrepitev predstavlja lanskoletni član Partizana Alex Renfroe, veliko upov pa Rusi polagajo tudi v Andrewa Albicyja (lani Andorra), Mateusza Ponitko in Tima Abromaitisa (lani oba Tenerife). Mehičan je z Zenitom podpisal enoletno pogodbo.

Po večih sezonah se na evroligaški parket vrača tudi otrok Partizana Vanja Marinković (198 cm, 1997), ki bo v novi sezoni nastopal za lanskoletnega prvaka EuroCupa – Valencio. Marinković je bil v lanski sezoni v EuroCupu prvi strelec Partizana. Na tekmo je v povprečju dosegal 12,4 točke, tem pa dodal še 2,3 podaje.

Najnovejše v Evroligi:
Gustavo Ayon (nazadnje Real) v Zenit,
Shelvin Mack (nazadnje Charlotte) v AX Armani Exchange Olimpio Milano,
Jeremy Evans iz Darussafake v Khimki,
Vanja Marinković (nazadnje Partizan) v Valencio,
– Bayern močnejši za Josha Huestisa in Grega Monroea,
– Michael Roll iz Maccabija v AX Armani Exchange Olimpio Milano,
– Will Cherry je okrepil Olympiacos,
– Elijah Bryant iz Hapoel Eliata v Maccabi,
– Mindaugas Kuzminskas iz Milana v Olympiacos,
– Paul Biligha iz Venezie v Milano,
– Wesley Johnson iz Washington Wizards v Panathinaikos,
– Tyler Cavanaugh (Utah Jazz) in Marcus Eriksson (Gran Canaria) v ALBO Berlin,
– Kosta Koufos iz Sacramento Kings v CSKA,