ŽE VIDENO: Darko Planinić “blokiral” Cibono

Rubrika: ABA Liga

Po tem ko je novi predsednik Cibone Aleksandar Petrović delno vendarle saniral dolgove, je iz omare znova pokukal nov okostnjak. Center Darko Planinić (210 cm, 1990) je na košarkarsko zvezo podal prijavo za poplačilo starih dolgov, kar je rezultiralo v dobro znani blokadi registracije novih košarkarjev.

Bo imela Union Olimpija zaradi blokade v petek lažje delu? foto: hrsport.net
Bo imela Union Olimpija zaradi blokade v petek lažje delu? foto: hrsport.net

Za Zagrebčane je blokada prišla ob sila neprijetnem času, kajti že v petek jih čaka uvod v novo sezono ABA Lige, ko ob 21-ih v domu Dražena Petrovića gostuje ljubljanska Union Olimpija.

Dolg znaša 115 tisočakov 

“Dolgujejo mi izplačila, davke, bonuse in najemnino za stanovanje. Ker nihče v klubu ni želel govoriti o tem problemu, sem zaščito poiskal pri zvezi,” je za hrvaški portal crosarka.com dejal 23-letni center, medtem že član podgoriške Budućnosti, za katero je v pripravljalnem obdobju igral več kot solidno.

Planinić je sicer za Cibono igral kot neke vrste posojen košarkar Maccabija, slednja je prevzela njegovo ogromno plačo v vrednosti 245 tisoč evrov, dolžni pa so mu nekaj več kot 115 tisočakov, še poroča crosarka.com.

Cibona: Nudimo mu različne rešitve

“Smo v stalnem stiku. Ponudili smo mu različne rešitve za obročno odplačevanje. Prijavil nas je zaradi dela dolga – davkov in najemnine. Neto plačo je v celoti prejel,” je je bil odgovor direktorja Cibone Domagoja Čavlovića za hrvaške Sportske novosti.

V primeru, da se Cibona ekspresno ne reši blokade, bo proti Unionu Olimpiji morala nastopiti brez Borisa Baraća, Jureta Lalića in Devona van Oostruma, ki je v Zagreb prišel iz Laboral Kutxe. Slednja bo Britancu krila skoraj celotno plačo, Cibona bo poskrbela le za stanovanje in hrano.