Že 13. pokalni naslov gre v Celje

s kategorijo
Novice
.

Košarkarice Cinkarne Celje so v finalu pokalnega tekmovanja za članice premagale Akson Ilirijo in tako osvojile 13. pokalni naslov v zgodovini kluba. Finalni turnir Mini pokala deklet je pripadel igralkam Akson Ilirije.

Pri podelitvi pokala in medalj sta sodelovala tudi generalni sekretar Rašo Nesterović in nekdanja slovenska reprezentantka Nada Pocrnjič.

Pokal članic, finale, 10.3.
ŽKK CINKARNA CELJE – Akson Ilirija 95:67 (27:19, 21:15, 26:17, 21:16)
White 27 (13 skokov), Friškovec 19 (8 skokov in 6 podaj), Ocvirk 14 (6 skokov); Mićunović 22, Stergar 13, Gabrovšek 9 (5 skokov)

Na začetku finalnega srečanja so košarkarice Cinkarne Celje z dvema zaporednima trojkama napovedale dobro tekmo. Ilirijanke so odgovorile z enako mero in srečanje je bilo v uvodnih minutah precej izenačeno. Visoka postava Celjank, ki je igralkam Ilirije skozi celotno srečanje povzročala največ težav, je bila ključna za prednost Celja po prvi četrtini. Trenerja sta poskušala z menjavami najti razigrano peterko, po minuti odmora stratega Celja, Damirja Grgiča, so Celjanke zaigrale odločneje in s pomočjo odlične Chatrice Marie White na odmor odšle s prednostjo 14 točk.

Celjanke so v drugem polčasu nadaljevale z odlično predstavo, s taktično spremembo obrambe so uspele porušiti ritem Ilirije in prišle do prednosti 22 točk. Varovanke trenerja Ilirije, Alena Ploja, so v začetku zadnje četrtine poskusile znižati prednost vendar so Celjanke uspele ubraniti njihove napade.

Naziv ”MVP” je zasluženo prejela ameriška košarkarica Chatrice Marie White, ki je dvojni dvojček dosegla že v prvem polčasu in na koncu zbrala 27 točk in 13 skokov. Zala Friškovec je prispevala 19 točk, 8 skokov in 6 podaj. Pri Akson Iliriji je Ela Mićunović dosegla 22 točk, Ela Stergar pa 13.

Izjavi trenerjev po tekmi
Damir Grgič, trener Cinkarne Celje:
”Čestitke mojim puncam za zmago in čestitke Iliriji za odlično tekmo. Vesel sem, da se pokalni naslov vrača v Celje prav tako pa je današnja zmaga potrditev našega dobrega dela v letošnji sezoni. Mi smo sedaj z mislimi že na finalnem turnirju regionalne lige prav tako pa nestrpno pričakujemo zaključni del državnega prvenstva.”

Alen Ploj, trener Akson Ilirije:
”Čestitke Celjankam za zmago. Mi smo prikazali dobro predstavo, punce so dale vse od sebe in ponosni smo, da smo prišli do finala. Upam, da je to dobra popotnica za nadaljevanje prvenstva.”