Zdovca zanima proračun, čaka podatek, kje bodo igrali

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Ljubljanska Petrol Olimpija je sezono sklenila s porazom v domačem prvenstvu. V tej sezoni zmaji niso osvojili lovorike, čeprav so odkrito ciljali na tri.


Brez očitkov

„Igralcem ničesar ne zamerim, nič jim ne očitam. Dejansko sem vesel, kaj nam je uspelo. Še posebej za to, ker sem prišel v velik kaos. Pa to niso očitki na prejšnje trenerje, ampak na število igralcev, ki so igrali tri lige. Ni se vedelo, kdo pije in kdo plača. Na koncu smo uspeli najti skupino igralcev, ki je dobro odgovorila na vse zahteve. Nismo pa imeli sreče. Kljub temu pa je Sixt Primorska zasluženo prvak. Mojim fantom pa še enkrat hvala, ker so sprejeli mojo filozofijo,“ je uvodoma dejal Jure Zdovc, ki mu ni uspelo ekipe zadržati v Ligi ABA, zato se zmaji selijo rang nižje, odkoder bodo naskakovali vrnitev med elito.

Kako dalje, nas je zanimalo.
„Počakajmo malce, zdaj vlada zatišje. Naj se zadeve malce umirijo. Kot sem bil seznanjen, je bila skupščina Lige ABA prekinjeno. Rad pa bi čimprej vedel, kje bomo igrali in kakšen proračun bomo imeli,“ navrže Zdovc.

Vztrajal bo

„Porazi me motivirajo, s skrbmi in situacijo, ki me je pričakala v Olimpiji, si nisem razbijal glave. Ko padeš „notri“, pozabiš na vse. Imam dobre pomočnike, hitro smo našli skupen jezik. Jaz vztrajam pri svojem, upam, da bodo tudi sponzorji in vsi ostali!“ še pomenljivo doda Zdovc.

Februarja so mu obljubili

„Dobil sem zagotovila, da se bo proračun za prvo ekipo dvigal in da bo drastično višji že za prihodnjo sezono. To je osnova, da si lahko konkurenčen in se boriš za vrh lige ABA ter nastop v evropskem pokalu. Pa ne le nastop v evropskem pokalu, temveč da se tudi tam boriš za drugi del in vidno uvrstitev,“ je ob imenovanju za trenerja Zdovc povedal na novinarski konferenci, njegove besede pa so zapisali pri Dnevniku.