Zdovc: Turška liga je močnejša od španske

v rubriki
Evropske lige, Naši na tujem
s kategorijo
Novice
.

Slovenskemu selektorju Juretu Zdovcu je v prvih dveh kolih turškega prvenstva uspelo ugnati dva giganta z zvenečima trenerskima imenoma – Anadolu Efes Dušana Ivkovića in nato še Fenerbahče Željka Obradovića.

foto: kzs.si
foto: kzs.si

“Ni mi pomembno, kdo je trener na drugi strani. Bilo ju je lepo premagati, toda še vedno smo na začetku,” je Zdovc za Eurohoops dejal po ponedeljkovi zmagi na gostovanju pri Fenerbahčeju (70:66), ko je – tudi po njegovem mnenju – Gaziantep znova imel tudi nekaj sreče: “Obe tekmi sta bili tesni. Anadolu Efes je zgrešil poizkus meta nekaj sekund pred koncem tekme, Fenerbahče pa je bil neuspešen pri velikem številu odprtih metov. Sem zadovoljen z uvodom v prvenstvu, malo manj pa s poškodbami, ki nas mučijo.” 

Eden izmed poškodovanih je tudi slovenski reprezentant Domen Lorbek, ki ima težave z mišico na nogi. Zdovc kljub dvema izjemnima skalpoma ostaja na trdnih tleh: “Bolj bom optimističen, ko bom na voljo imel celoten igralski kader. Prezgodaj je in po 30 letih v košarki sem se naučil, da ko se nekoliko sprostiš, te naslednji dan nekdo udari v glavo in te zbudi.” 

Zdovc je na koncu odgovoril še na vprašanje, ki se v zadnjem obdobju redno poraja. Primat najboljše košarkarske lige v Evropi je po mnenju mnogih španski Ligi Endesa “ukradla” turška liga. Tej tezi ne nasprotuje niti 47-letni Konjičan. “Turška liga je premočna in verjemite mi, boljša je od Lige Endesa. V Španiji so tuji košarkarji povprečni, kar ni le moje mnenje. Mnogi trenerji in igralci so prepričani v to.”