Zdovc prvič na Zahod

v rubriki
Naši na tujem
s kategorijo
Novice
.

Nekdanji uspešni slovenski selektor in igralska legenda Jure Zdovc ima novo službo. Danes popoldan so Francozi ponosno objavili, da je sedel na klop pariškega kluba Boulogne-Levallois Metropolitans, ki je v prekinjeni sezoni zasedel 4. mesto.

Zdovc je bil zadnjo sezono na plačilni listi Cedevite Olimpije. Po spojitvi Olimpije in Cedevite so se šefi Cedevite odločili, da mesto trenerja dodelilu Slavenu Rimcu, Zdovcu, ki ga je februarja 2019 pripeljal Olimpijin predsednik Tomaž Berločnik, pa je bil plačan v skladu s pogodbo.

Zdaj ima Zdovc nov klub, ambicij pa mu ne manjka. V francoski prestolnici bo sedel na klop namesto Frederica Fauthouxa.

Na tako zahodnem koncu Evrope Zdovc še ni deloval kot trener (dosedaj v Sloveniji, Grčiji, BiH, Rusiji, Turčiji, na Hrvaškem), je pa v Franciji cenjeno in spoštovano ime – ne pozabimo v sezoni 1992/93 je Zdovc igral za francoski Limoges in bil z njim državni in evropski klubski prvak. Še več – Zdovc je bil leta 1997 državni prvak tudi s PSG-jem, ki je leta 2017 prispeval del sebe v združitev/spojitev klub, ki danes nosi ime Boulogne-Levallois Metropolitans! Tam je v sezoni 2017/2018 igral tudi Klemen Prepelič.