Zdovc po zmagi proti Heliosu opozoril svoje varovance

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Košarkarji Petrol Olimpije so v dvorani Stožice premagali Helios Suns in tako dosegli drugo zaporedno zmago v Ligi Nova KBM za prvaka. V soboto bosta odigrani dve tekmi Lige za obstanek in preostala tekma Lige za prvaka, v že odigrani tekmi pa je Krka premagala Hopse.

Liga Nova KBM za prvaka, 3. krog, 14.3.
PETROL OLIMPIJA – Helios Suns 74:66 (22:10, 17:21, 23:16, 12:19)
Špan 16, Tomić 15, Lazić 11 (10 skokov); Pašajlić 18, Mahkovic 14, Močnik 10

Domžalski trener Dejan Jakara je 12. februarja na zadnji tekmi prvega dela Lige Nova KBM premagal Olimpijo, ko so se Sunsi prav s tem slavjem pred svojimi gledalci kot zadnji uvrstil v Ligo za prvaka. Ljubljansko ekipo je medtem prevzel Jure Zdovc in Ljubljančani so prvo četrtino dobili z 12 točkami razlike. Aleksandar Lazić (6) in Boban Tomič (5) sta dala v tem času več točk kot celotna ekipa gostov.
Ko je Tomić zadel za dve toči in zaradi prekrška prosti met, je Olimpija sredi druge četrtine povedla s 30:15, vodila pa je tudi s 16 točkami naskoka. Domžalčanom je uspelo v drugem delu nekoliko znižati zaostanek, Miroslav Pašajlić je iz težkega položaja do svoje enajste točke prišel s trojko in na polčas je njegova ekipa odšla z osmimi točkami zaostanka.

Gostom se je v tretjem delu uspelo še bolj približati tekmecem, dvakrat na tri točke (36:39 in 39:42), a je v peti minuti tega dela igre Olimpija znova prišla do dvomestne razlike (52:42), po trojki Domna Lorbka in protinapadu ter zabijanju Marka Simonovića pa so Ljubljančani vodili z najvišjo razliko na tekmi (59:42). Domžalčani skoraj štiri minute niso zadeli in zadnjo četrtino začeli s 15 točami zaostanka.

Zadnji del igre Domžalčanom kar nekaj časa ni prinesel preobrata, saj se je s trojkami razigral še Jan Špan in razlika je presegla tudi 20 točk (70:47). A so Ljubljančani zaigrali preveč ležerno in dve minuti in pol pred koncem je Olimpija vodila le še z 72:61, saj je v petih minutah in pol točki dosegel le Tomič. Po ostri in glasni reakciji Zdovca med odmorom pa so se domači le prebudili in tekmo mirno pripeljali do zmage, prve proti Heliosu v tekoči sezoni državnega prvenstva. Zanjo je Špan prispeval 16 točk, od tega jih 13 v drugem polčasu, na drugi strani je bil Pašajlić z 18 točkami prvi strelec srečanja.
Petrol Olimpija bo v domačem prvenstvu naslednjič igrala 23. marca na Polzeli pri Hopsih, Helios Sunse pa 20. marca čaka obračun s Krko.

Izjavi trenerjev po tekmi
Jure Zdovc, trener Petrol Olimpije:
“Za nami je tekma, ki je znova pokazala nekatere naše slabosti. Predvsem imam tu v mislih branje igre, komunikacijo v igri v obrambi, slabe odločitve v napadu, kar ni nič novega. Čestitke fantom za zmago, toda takšna predstava niti približno ni dovolj, če želimo slaviti zmago v nedeljo v Novem mestu, in nenazadnje tudi če želimo govoriti o osvojitvi naslova državnega prvaka.”

Dejan Jakara, trener Helios Suns:
”Čestitke Petrol Olimpiji za zmago. Vedeli smo, da bodo Ljubljančani igrali agresivno, kar nam je na začetku povzročalo nemalo težav, a smo se na to agresivno igro prilagodili in odigrali solidno tekmo. Kljub temu smo napravili kar nekaj napak, ki jih moramo odpravit pred nadaljevanjem sezone, a na prihajajoče tekme lahko gledamo pozitivno.”