Zdovc napovedal presenečenje v Kopru

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

 

V petek se bodo košarkarji Petrol Olimpije v koprski Areni Bonifika s Sixt Primorsko pomerili na tretji tekmi finalnega niza Lige Nova KBM, Ljubljančane pa pri upanju na tretji zaporedni naslov državnega prvaka obdrži le zmaga.

Liga Nova KBM, finale, 3. tekma, 24.5.
Sixt Primorska – Petrol Olimpija (18.45) (2:0 v zmagah)

Oslabljena Petrol Olimpije, ki se v finalnem nizu Lige Nova KBM predstavlja brez kapetana Jana Špana, najboljšega posameznika končnice državnega prvenstva Luke Šamanića, in organizatorja igre Bobana Tomića, bo v petek ob 18.45 stopila na parket v koprski Areni Bonifika in skušala podaljšati finale državnega prvenstva s Sixt Primorsko še za vsaj eno tekmo. Ljubljančani po dveh odigranih tekmah proti Koprčanom zaostajajo z 0:2 v zmagah, podaljšanje niza in ohranitev upanja na tretji zaporedni naslov državnega prvaka, pa lahko Zmaji dosežejo le s petkovo zmago v Kopru.

Na obeh finalnih tekmah so ljubljanski košarkarji prikazali dobro in borbeno predstavo. Medtem, ko so na prvi tekmi na Obali minulo soboto klonili z 61:79, jim je v torek v Stožicah ob koncu tekme zmanjkalo športne sreče. Tako so v zadnji četrtini nadoknadili deset točk zaostanka, Roko Badžim je nekaj sekund pred koncem tekme stal na črti prostih metov in imel v svojih rokah možnost, da izsili podaljšek, takrat pa je vmes posegla »roka pravice« in Badžima zaradi manjše praske na levem komolcu poslala z igrišča. Dražen Bubnič je zgrešil prosti met, Sixt Primorska pa je slavila zmago s 76:75.

V dresu Zeleno-belih so dvomestno število točk dosegli Roko Badžim (25), Aleksandar Lazić (13), Domen Lorbek (11) in Marvin Jones (10), na drugi strani pa je dvojnega dvojčka s 17 točkami in 10 skoki v statistiko vpisal Marko Jagodić Kuridža.

Neposredni prenos tretje finalne tekme si boste lahko ogledali na Šport TV 1, neposredni spletni prenos pa na Facebook strani Petrol Olimpija Ljubljana.

Jure Zdovc, glavni trener Petrol Olimpije:
»Pred tretjo tekmo finalnega niza s Sixt Primorsko je težko karkoli napovedovati. Na Koprčane se bomo dobro pripravili in naredili vse, da bomo tudi na tretjem obračunu konkurenčni in v igri za zmago. Igralce smo uspeli nekoliko sprostiti po tisti drugi tekmi v Stožicah, v Kopru pa bomo napravili vse, da Sixt Primorsko presenetimo.«

Domen Lorbek, igralec Petrol Olimpije:
»Na torkovi drugi tekmi finalnega niza v Stožicah smo videli, da se lahko več kot enakovredno kosamo s Sixt Primorsko. Tako smo bili v torek že bliže Koprčanom, kot na prvi tekmi v soboto v Areni Bonifika. Finalnega niza še ni konec. Še vedno je za naslov prvaka potrebno zmagati na treh tekmah. V Koper se ne odpravljamo z belo zastavo. Gremo se borit in upati na najboljše. «