Zdovc na glas po “Šenčurju”: “Včasih imam občutek, da nekateri igralci komaj čakajo, da se sezona zaključi!”

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Košarkarji Petrol Olimpije so na drugi četrtfinalni tekmi Lige Nova KBM v Šenčurju pri Kranju doživeli poraz proti Gorenjski gradbeni družbi Šenčurju (70:73). Polfinalno vstopnico si bodo Zmaji skušali izboriti na tretji tekmi niza, ki bo v torek, ob 18.30, v Areni Stožice.

Petrol Olimpija si bo morala mesto v polfinalu državnega prvenstva izboriti na tretji tekmi četrtfinalnega niza z Gorenjsko gradbeno družbo Šenčurjem. Gorenjci so bili namreč na Gorenjskem od varovancev glavnega trenerja Jureta Zdovca boljši s 73:70, z uspehom pa so izid v zmagah v četrtfinalnem nizu poravnali na 1:1.

Ljubljansko moštvo je bilo v Šenčurju pri Kranju vseskozi v rahlem zaostanku, domačini pa so se razigrali v drugem polčasu, ko so svoje vodstvo dvignili tudi že na 18 točk (57:39). Takrat se je začel juriš aktualnih državnih prvakov, ki so zaigrali bolje in se tri minute pred koncem tekme približali na vsega točko zaostanka (66:67). Toda ob vsaki priložnosti, ko bi Zmaji lahko potek tekme obrnili v svojo korist, teh priložnosti niso izkoristili. V zadnji minuti tekme je Marko Simonović pri prednosti Šenčurja z 71:70 zgrešil oba prosta meta, usodo Ljubljančanov pa je zapečatil Marko Popadić in postavil končni rezultat tekme (73:70).

Najboljši strelec v Zeleno-beli zasedbi je bil Roko Badžim s 13 točkami. Marko Simonović je 11 točkam dodal sedem skokov, Miha Lapornik in Marvin Jones pa sta se ustavila pri desetih točkah. Jan Špan je tekmo sklenil z desetimi podajami in osmimi točkami. Petrol Olimpija je v Šenčurju pri Kranju zaigrala brez Luke Šamanića, ki ga mučijo bolečine v preponi, ter Issufa Sanona.

Tretja in odločilna tekma četrtfinalnega niza bo v torek, ob 18.30, v Areni Stožice.

IZJAVA PO TEKMI:

Jure Zdovc, glavni trener Petrol Olimpije:
»Odnos, ki so ga igralci prikazali na tako pomembni tekmi, je nesprejemljiv. Zaigrali smo brez kakršnekoli želje po zmagi in energije. Na plan so prišle slabosti Petrol Olimpije iz te sezone. Nismo ekipa. Včasih imam občutek, da nekateri igralci komaj čakajo, da se sezona zaključi. Napravili smo veliko začetniških napak. Ne spomnim se, kdaj sem jih nazadnje videl toliko na takšni ravni tekmovanja. Odigrali smo zelo slabo. Tudi, ko smo prišli v položaj, da bi tekmo lahko zmagali, si te zmage ne bi zaslužili. V torek nas čaka odločilna tekma, na kateri pred domačimi navijači preprosto moramo slaviti zmago.«

KONČNICA LIGE NOVA KBM (ČETRTFINALE)

GGD ŠENČUR – PETROL OLIMPIJA 73:70 (15:15, 26:17, 18:15, 14:23) [1:1]*
Šenčur:
Pavič 14, Murić 9 (9 skokov), Novak 7, Rizvić 11 (7 skokov, 5 podaj), Popadić 9 (5 podaj), Morina 9, Sejfić 9 (5 skokov), Tovilović 5
Petrol Olimpija: Lorbek 6, Špan 8 (10 podaj), Bubnič 2, Lazić 6, Jones 10 (7 skokov), Lapornik 10 (5 skokov), Rebec, Radulović 4, Kastrati, Badžim 13 (4 skoki in 8 podaj), Simonović 11 (7 skokov), Andolšek Heine.