Zdovc čestita in testira

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

V naslednjih dneh se v Ligi Nova KBM za prvaka obeta serija dveh obračunov trenutno vodilnih moštev državnega prvenstva, Sixt Primorske in Petrol Olimpije. Prvi obračun je na sporedu v četrtek, 11. aprila, ob 20:00 uri v legendarni Hali Tivoli. Ekipi se bosta nato pomerili še v nedeljo, 14. aprila, ob 19:00 uri v Areni Bonifika. Oba košarkarska spektakla bo moč spremljati v neposrednem prenosu na Šport TV 1.

LIGA NOVA KBM ZA PRVAKA
7. kolo
Četrtek, 11. april, ob 20:00 – prenos na Šport TV
PETROL OLIMPIJA : SIXT PRIMORSKA

V legendarni Hali Tivoli se v četrtek v neposrednem televizijskem prenosu obeta prvi izmed dveh obračunov trenutno najbolj vročih ekip drugega dela Lige Nova KBM.

Aktualni državni prvaki bodo skušali proti pokalnim prvakom in trenutno vodilnemu moštvu podaljšati niz neporaženosti na domačem parketu v drugem delu prvenstva. Ljubljančani so v preteklih tednih doživeli nekaj igralskih sprememb in prilagodili način igre, kar se jim je dozdaj obrestovalo. V zadnjih petih tekmah so doživeli le en poraz proti Hopsom, v četrtkov dvoboj pa prihajajo z visoko zmago proti novomeški Krki. Za Sixt Primorsko, ki je v ponedeljek na domačem parketu premagala prav Hopse, je izjemna sezona. Poleg pokalnega naslova so pred začetkom državnega prvenstva osvojili še naslov slovenskega superpokalnega prvaka in osvojili prvo mesto v drugi regionalni ligi. Ekipi sta se v prvem delu tekmovanja pomerili dvakrat, v Stožicah je bilo 81:61 v korist Petrol Olimpije, v Areni Bonifika pa 80:63 v korist Sixt Primorske. Prav tako sta se ekipi srečali še v polfinalu Pokala Spar, kjer so se zmage veselili Primorci.

Pri Petrol Olimpiji v zadnjem obdobju odlično igra dvojec Špan-Lazić, pri Sixt Primorski so dominantni visoki igralci, njihovo igro pa povezuje najboljši podajalec državnega prvenstva, Žan Mark Šiško.

Izjavi trenerjev pred tekmo
Jure Zdovc, trener Petrol Olimpije:
“Naj pred začetkom tekme čestitam košarkarjem, strokovnemu štabu in vodstvu Sixt Primorske za odlično sezono in osvojitev naslova prvaka regionalne lige. Koprsko moštvo je izredno homogeno, košarkarji pa natanko vedo, kaj morajo na parketu početi, tako v obrambi, kot tudi v napadu. Za nas bo četrtkova tekma zelo dober test. Prepričan sem, da smo v zadnjem času napravili korak naprej v naši igri, nenazadnje pa igramo tudi na domačem parketu, zato bomo morali napraviti vse, da slavimo novo zmago.”

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:
“Nimamo obilo časa za počitek. Vedno je velik motiv igrati proti Petrol Olimpiji v Ljubljani. Tekmeci so se v zadnjem obdobju pobrali in igrajo odlično. Vidi se, da so imeli dovolj časa za treninge. Na zadnji tekmi so Ljubljančani Krko premagali brez težav. Tudi mi imamo svojo kakovost in smo samozavestni. Če bomo pokazali pravo energijo in željo, potem se domov lahko vrnemo z novo zmago.”

NA SPOREDU
2. kolo
Nedelja, 14. april, ob 19:00
SIXT PRIMORSKA : PETROL OLIMPIJA