Zdesetkani Miami še drugič poražen, zmaga za Denver

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Miami je proti Philadelphiji odigral še drugo zaporedno tekmo, tudi tokrat na gostovanju. Še vedno so v varnostnem protokoli nosilci igre Miamija na čelu z Goranom Dragićem, vendar se za razliko od prve tekme tokrat Miamijeva četa ni tako dobro upirala favoriziranim domačinom.

Miami je sicer vodil večino prve četrtine, nato pa je Philadelphia prevzela vodstvo in ga ni več spustila iz rok. V drugi četrtini je vodstvo že znašalo 19 točk, ob polčasu 15, sredi tretje pa je prednost narasla na 25 točk in tudi pri domačinih so v nadaljevanju več priložnosti dobili rezervisti. Najboljši strelec je bil Shake Milton, Dosegel je 31 točk, Ben Simmons, ki se je v zadnjih dneh pojavljal predvsem v povezavi s potencialno menjavo za Jamesa Hardna, je dosegel novega trojnega dvojčka – 10 točk, 10 skokov, 12 asistenc; to je bil njegov 30. trojni dvojček v karieri, hitreje (potreboval je 228 tekem) sta do tega dosežka prišla samo Oscar Robertson (75 tekem) in Magic Johnson (190 tekem).

Za Miami je Duncan Robinson dosegel 22 točk, Gabe Vincent 21.

Denver je po ponovni odlični predstavi Nikole Jokića – 23 točk, 14 skokov, 10 podaj, 3 ukradene žoge – premagal Golden State, za katerega je Steph Curry dosegel 34 točk. Vlatko Čančar ni dobil priložnosti za igro.

 

Ob intervjujev za studio TNT je po Luki Dončiću, ki je Shaqa pred enim tednom naučil, kako se reče ‘adijo’, tokrat Jokić Shaqu, ki se mu je na koncu intervjuja zahvalil po rusko, podučil, da je on Srb, kar je v studiu ponovno izzvalo veliko smeha.

 

Liga NBA, 14.1.:

Miami – Philadelphia 108:125

Charlotte – Toronto 108:111

Houston – San Antonio 109:105

Golden State – Denver 104:114

Indiana – Portland 111:87