Zdesetkana Krka in skoraj popolna Olimpija v boj za prvo lovoriko

Rubrika: Liga Nova KBM

Danes se tradicionalno s Superpokalnim obračunom, tokrat ga gosti Šenčur, pričenja klubska sezona pod slovenskimi obroči. Kot je to v zadnjem obdobju v navadi, se bosta znova udarili Krka in Union Olimpija. Petkratni zaporedni državni prvaki iz Novega mesta naskakuje četrto tovrstno lovoriko, Ljubljančani pa osmo.

Kdo se bo veselil prve lovorike v novi sezoni? foto: KZS/Aleš Fevžer
Kdo se bo veselil prve lovorike v novi sezoni? foto: KZS/Aleš Fevžer

Aleksandar Džikić se pred začetkom sezone ubada s številnimi poškodbami glavnih nosilcev igre. Na zadnjem turnirju v dolenjski prestolnici je namreč pogrešal kar šesterico košarkarjev, težave pa bo imel tudi tokrat. “Na tekmi ne bomo nastopili v popolni zasedbi. Imamo nekaj težav s poškodbami. Luka Lapornik in Aleksis Mangikri Wangmene sta poškodovana, Tomaž Bolčina in Nebojša Joksimovič pa sta bolna. Do tekme je sicer še dovolj časa, videli pa bomo, ali se bo situacija obrnila na bolje, ali na slabše. Tako enim, kot drugim, je to zadnja preizkušnja pred začetkom Lige ABA, oboji pa si želimo zmage.”

Bo pa srbski strokovnjak po dolgi odsotnosti znova lahko računal na usluge prvega organizatorja igre Malcolma Armsteada, ki je zaradi poškodbe izpustil večji del lanske sezone. “Igrali bomo na vso moč in diktirali ritem igre, predvsem v obrambi. Želimo slediti napotkom našega trenerja in igrati tako, kot se bomo dogovorili pred začetkom tekme. Pred nami je dolgo leto. Zavedamo se, da bomo imeli vzpone in padce, a ostati moramo osredotočeni,” je pred tekmo z Unionom Olimpijo razmišljal v Alabami rojen 25-letnik.

Na drugi strani ima Aleš Pipan z izjemo Jake Brodnika na voljo popoln igralski kader, s katerim počasi že vzpostavlja sisteme, po katerih se bo moštvo ravnalo v prihodnosti. Solidno formo je pokazal že turnir v Novem mestu. “Večjih težav s poškodbami nimamo, vsi igralci so zdravi. Zadnje dni tako končno delamo v nekem normalnem ritmu in po zastavljenem načrtu. S pripravami smo začeli dokaj pozno, a to ni noben izgovor, saj imamo do začetka Superpokala in Lige ABA še dovolj časa. Ne morem zagotoviti, da bo tekma lepa na pogled, ker naša uigranost še ni na nivoju, na katerem bi morala biti, enake težave pa imajo verjetno tudi Novomeščani. Vsi si želimo sezono začeti z zmago, saj je to odlična popotnica pred začetkom Lige ABA, res pa je, da nas trenerje moti hitrost in ritem tekmovanj. V torek igramo Superpokal, nato pa imamo v petek že prvo kolo Lige ABA.”

“Neke posebne filozofije ni. To je prva tekma sezone in lepe košarke zagotovo ne bo. Vsaka ekipa si želi zmage, saj je to najlepši začetek nove sezone. Dali bomo vse od sebe, da tekmo dobimo, in tako z odlično popotnico začnemo tekmovalno sezono, ki bo dolga in naporna,” pa je pred uvodno tekmo sezone dejal kapetan Ljubljančanov Dino Murić, ki je popolnoma saniral poškodbo in je že pripravljen na maksimalne napore.

Superpokal, Šenčur

Torek, 30. september:
18:00, Krka – Union Olimpija