Zdaj uradno: Čančar novi član Denverja!

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Dileme ni več. Slovenija ima novega NBA-jevca! 22-letni Vlatko Čančar je z ekipo Denverja podpisal dveletno pogodbo, vest je na svojem Twitterju potrdil igralčev zastopnik Miško Ražnatović.


V Denver

V Denverju ga čaka ekipa, ki jo vodi trener Mike Malone. Domače tekme igrajo v Pepsi Centru, GM ekipe je Litovec Arturas Karnišovas, lastnica kluba je Ann Walton Kroenke. Prvi zvezdnik ekipe je srbski reprezentant Nikola Jokić.

Lani 2. na Zahodu

V minuli sezoni je Denver redni del sklenil kot vodilna ekipa divizije NW (54 zmag, 28 porazov), kar je bilo dovolj za 2. mesto na Zahodu. V končnici so Jokić in ekipa s 4:3 uvodoma izločili San Antonio, potem pa je bil od njih v polfinalu Zahoda s 4:3 boljši Portland.

Na naboru 2017.

Romanca med Vlatkom in Denverjem traja že nekaj časa. Nenazadnje je Denver leta 2017 Vlatka kot 49. izbral na draftu Lige NBA, kjer pa bo naš reprezentant po novem nosil dres s številko 31.

Iz Kopra

Vlatko Čančar je svojo športno pot začel v ŠD Koš Koper, ki ga je s svojo ekipo ustanovil in gor postavil neumorni košarkarski delavec Rado Krmac. Čančar je šel potem v Olimpijo, bil na posoji v Škofji Loki, da bi potem prišel v Mego, od tu pa v svet. Sprva v Španijo (Burgos), zdaj ZDA.

Čančar je na zadnjem Eurobasketu s Slovenijo osvojil zlato!

V novi sezoni bo Slovenija imela tri košarkarje v Ligi NBA!

Na tem mestu iskrene čestitke Vlatku!