Zdaj tudi uradno: Bečirovič športni direktor, Cedevita bo dala direktorja

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Upravna odbora KK Petrol Olimpija Ljubljana in KK Cedevita Zagreb sta potrdila imenovanje glavnega direktorja in športnega direktorja novo nastajajočega Košarkarskega kluba Cedevita Olimpija Ljubljana. Kot glavnega direktorja novega kluba sta potrdila Davorja Užbinca, za športnega direktorja pa Sanija Bečirovića.

Davor Užbinec, dosedanji glavni direktor Košarkarskega kluba Cedevita Zagreb, je del zgodbe razvoja KK Cedevita Zagreb od samega začetka. Leta 2005 je bil imenovan za člana uprave kluba, 2015 pa je prevzel mesto glavnega direktorja. Na to mesto je prišel z bogatimi poslovnimi izkušnjami s področja logistike, transporta in distribucije, zasedal pa je vodilna mesta v družbah, kot so Lagos, Lura in Atlantic Grupa. Še pred nastopom profesionalne funkcije v KK Cedevita Zagreb je s prizadevnostjo razvijal klub, z največjim fokusom na mlajše kategorije in košarkarsko šolo, ki danes združuje več kot tisoč otrok. Kot glavni direktor kluba je omogočil vse potrebne organizacijske predpogoje za športne uspehe, ki so sledili. Pri tem se je naslanjal na klubsko tradicijo in ambicijo »fair-playa« ter poslovanja. Davor Užbinec je eden izmed najzaslužnejših za izjemen ugled, ki ga KK Cedevita Zagreb uživa v mednarodnih in evropskih okvirjih.

Sani Bečirović, eden najuspešnejših slovenskih košarkarjev vseh časov, se je v svoji profesionalni karieri izkazal kot eden najboljših košarkarjev svoje generacije v evropskem merilu, saj je med drugim izjemno kariero igralca gradil v klubih Olimpija, Virtus Bologna, Lottomatico Roma, vrhunec kariere pa je dosegel kot igralec Panathinaikosa, s katerim je osvojil dva naslova grškega državnega in pokalnega prvaka ter naslov prvaka Evrolige. Barve Slovenije je kot član reprezentance zastopal na treh evropskih prvenstvih ter na dveh svetovnih prvenstvih. V kategoriji U20 je leta 2000 s slovensko reprezentanco osvojil zlato medaljo na evropskem prvenstvu. Preizkusil se je tudi v vlogi pomočnika glavnega trenerja pri Panathinaikosu. Po koncu profesionalne igralske in trenerske kariere se je posvetil razvoju mladih košarkarjev ter zastopanju profesionalnih igralcev.

S tem, ko sta prevzela funkciji glavnega direktorja in športnega direktorja novo nastajajočega kluba, sta Davor Užbinec in Sani Bečirović dokazala, da verjameta v nov projekt in vanj pristopata z vsem zanosom in predanostjo.