ZDAJ ALI NIKOLI: FANTJE, VZEMITE, KAR VAM PRIPADA!!!

v rubriki
Reprezentanca
s kategorijo
Novice
.

Slovensko člansko reprezentanco v torek ob 20.30 čaka tekma četrtfinala evropskega prvenstva proti Latviji. Slovenci so v osmini finala ugnali Ukrajino, v torek pa se bodo borili za vstop v četrtfinale. Prenos tekme si bo moč ogledati na Pop TV.

Eurobasket 2017, četrtfinale, 12.9.
Slovenija – Latvija (20.30)

Slovenci so po šestih tekmah na tem evropskem prvenstvu še vedno neporaženi. Prvi obračun v izločilnih bojih so slovenski košarkarji zanesljivo dobili. Z rezultatom 79:55 so v osmini finala ugnali Ukrajino. V torek se bodo izbranci Igorja Kokoškova srečali z reprezentanco Latvije, ki si je nastop v četrtfinalu evropskega prvenstva priigrala z visoko zmago proti Črni gori.

Latvijci so v skupini D zasedli drugo mesto s štirimi zmagami in enim porazom. Izgubili so proti Srbiji, ugnali pa Rusijo, Turčijo, Belgijo in Veliko Britanijo. V osmini finala so Latvijci s 100:68 premagali Črno goro in si priborili drugi zaporedni nastop v četrtfinalu evropskih prvenstev. Na preteklem so v osmini finala premagali ravno Slovenijo. Latvijci sicer v medsebojnih obračunih s Slovenijo zaostajajo s 5:3, vendar so dobili oba srečanja na evropskih prvenstvih ter zadnja dva medsebojna obračuna.

Najnevarnejši košarkar v dresu reprezentance iz Baltika je Kristaps Porzingis. 218 centimetrov visoki košarkar New York Knicks v povprečju doseže 21,8 točke na tekmo. Izjemno strelsko ekipo pa sestavljajo še Janis Timma, Davis in Dairis Bertans, Janis Strelnieks in Janis Blums. V povprečju latvijska reprezentanca doseže več kot deset trojk na srečanje in je v tem elementu druga najboljša reprezentanca na prvenstvu. Slovenci v povprečju zadenejo osem metov za tri točke. S povprečjem 21,2 je pri Slovencih še vedno prvi strelec Goran Dragić.

Srečanje, ki se bo pričelo ob 20.30, si lahko v neposrednem prenosu ogledate na Pop TV. V preostalih treh polfinalnih srečanjih bomo spremljali obračune Špancev in Nemcev, Srbov in Italijanov ter Grkov in Rusov.