Zbrani Jošilo odločil v Novem mestu

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

V preostanku časa je odločilno vlogo pri Krki odigral Marko Jošilo. Od enajstih točk, kolikor so jih domači dosegli do konca tekme, jih je Jošilo zabil devet in tako rešil vprašanje zmagovalca.Liga Nova KBM, četrtfinale, 1. tekma, 30.4.
KRKA
 – Rogaška 77:73 (25:20, 21:13, 17:19, 14:21)
Balažič 15 (5 skokov), Jošilo 13 (6 skokov), Marinelli 12; Davis 23 (7 skokov), Sarajlija 16, Pajić 11

Na papirju najbolj izenačen četrtfinalni dvoboj Lige Nova KBM med četrto in petouvrščeno ekipo Lige za prvaka je pripadel Krki. Tako se nadaljuje tradicija med Novomeščani in Slatinčani v tej sezoni; na petih medsebojnih tekmah so vedno zmagali gostitelji. Če se bo vzorec nadaljeval tudi v soboto ob 19. uri v Rogaški Slatini, bo polfinalist odločen šele 7. maja v Novem mestu.

Pred tem bodo morali Slatinčani prekiniti niz porazov. Današnji je že njihov peti zaporedni ali osmi na zadnjih desetih tekmah. Glede na to, da je Krka v 26. minuti vodila že z 19 točkami prednosti (57:38), so jo Slatinčani še dobro odnesli. Zadnjo četrtino so začeli s sprejemljivimi enajstimi točkami zaostanka, po delnem izidu 10:0 pa so se v 36. minuti približali na zgolj štiri točke zaostanka (66:62).

V preostanku časa je odločilno vlogo pri Krki odigral Marko Jošilo. Od enajstih točk, kolikor so jih domači dosegli do konca tekme, jih je Jošilo zabil devet in tako rešil vprašanje zmagovalca.

Jošilo (met iz igre 3:7, prosti meti 7:8) je tekmo končal pri 13 točkah (6 skokov, 4 podaje), dve več je dosegel Jure Balažič (trojke 3:5, 5 skokov), eno manj Paolo Marinelli, deset podaj pa je v odsotnosti Domna Bratoža zbral Dominik Mavra. Pri Rogaški sta izstopala Rashun Davis (23 točk, 7 skokov) in Mirza Sarajlija (16 točk).

Izjavi trenerjev po tekmi
Simon Petrov, trener Krke:
“Veseli me, da smo uspeli izvleči to tekmo. Rogaška se je znova pokazala kot izjemno nevarno moštvo in če samo malo popustiš, hitro zagrabijo in to izkoristijo. To je dober nauk za naslednjo tekmo, v kateri bomo morali biti še bolj zbrani.”

Damjan Novaković, trener Rogaške:
“Bolj kot ne je za naš poraz kriva končnica prve četrtine ter celotna druga, ko smo si priigrali prevelik zaostanek. Imeli smo preveč zgrešenih prostih metov in »zicerjev«. Zelo pozitivno je, da se nismo predali, ampak smo garali in garali in prišli na dve točki zaostanka, a je Jošilo zadel vse štiri proste mete in je zmaga ostala v Novem mestu. Upam, da smo sposobni v soboto vrniti Krki in priti na tretjo tekmo.”