Zaradi družine v Slovenijo, v Franciji navdušil

Rubrika: Naši na tujem

Med temi, ki so v minuli sezoni igrali na tujem, je bil tudi 34-letni Luka Lapornik. Lani mu je potekla pogodbo s Krko, kjer je pustil globok pečat, vmes pa je na njegov naslov potrkal francoski B-ligaš Elan Chalon. Lapornik je sprejel izziv in se vnovič podal na tuje – prej je bil že v Španiji in Romuniji.

„Za nami je težka in uspešna sezona,“ pove Lapornik, ko se ozre na dobro sezono v Franciji. Nekdanji dvakratni francoski državni prvak je iskal pot nazaj med elito in jo tudi našel. Sprva so upali, da se bodo v prvo ligo uvrstili kot prvak Lige B, a so zaradi koš razlike morali v razigravanje ekip, ki so bile po rednem delu na mestih od 2. do 9.

„V finalu, igralo se je na dve zmagi, smo prvo tekmo izgubili, čutil se je strah, da se nam zalomi. Takrat smo čutili pritisk, a potem dvakrat zmagali in se uvrstili med elito,“ pove Luka, ki je ponosen na sezono v klubu, ki ima bogato zgodovino, domače tekem pa je igral pred 5000 gledalci, ki so se zbrali vsako tekmo.

„Trener je od mene pričakoval, da sem tisti, ki daje izkušnje in prevzema odgovornost, ko je to treba,“ Luka o svoji vlogi. Na tekmo je beležil po 8.8 točke, 1.3 skoka, 1.3 ukradene žoge in dve podaji.

Kako naprej, ga pobaramo.
„Ne vem še točno. Vrnil sem se v Slovenijo. Sin gre v prvi razred, pošteno je, da sem več z njim,“ je jasen in odgovoren Lapornik, ki bo v prihodnjih dneh odločil, v katerem slovenskem klubu bo nadaljeval kariero.

Foto: Enzo Geoffray/Elan Chalone