Žakelj zrušil evroligaško Zvezdo, Budućnost to čakala skoraj tri leta

Rubrika: ABA Liga

„Pristop je bil tak, kot želim. V prvem polčasu nismo imeli strelskega dne, smo pa igrali korektno obrambo. Vse te taktične podrobnosti, ki smo jih pripravili za posameznike, so nam uspele, in to se vidi po točkah nasprotnih igralcev in na koncu se to pozna tudi pri zmagi. Velika zmaga za te fante, da vidijo, da lahko igrajo kot ekipa, a to moramo pozabiti, čez dva dni imamo novo tekmo. Smo profesionalci, moramo se umiriti in pripraviti na sredo,“ je bil po tekmi 19. kroga Lige ABA zadovoljen in ponosen Andrej Žakelj. Njegova Budućnost je doma s kar 84:62 deklasirala Crveno zvezdo.

To je bila prva zmaga Budućnosti proti Zvezdi po kar 33 mesecih! Zadnji uspeh Črnogorcev datira v maj 2021.

S to zmago se je Budućnost približala 2. mestu na prvenstveni lestvici, saj je danes presenetljivo doma klonil tudi Partizan, Split je slavil sredi Beograda z rezultatom 67:74.

Budućnost je danes dobila že polčas, 46:36; po treh četrtinah je bilo 59:51. V zadnji četrtini so se domačini razleteli – 25:11 delni rezultat in končna zmaga 84:62.

Budućnost je z 32:24 dobila skok, zadela je 10 trojk (23 poizkusov), Zvezda le 3 (24 metov). Domačin je bil tudi zbran pri metu za dve točki – 68,8%, Zvezda je tekmo končala pri 51.3% metu za 2 točki.

Yogi Ferrell je k zmagi dodal 18 točk, Fletcher Magee jih je dodal 13.