Zakaj Žan Mark Šiško ne sme igrati v Ciboni?

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Mladinski slovenski reprezentant Žan Mark Šiško tudi na tretji Lige ABA ni bil v ekipi Cibone. To je po izredno dobro odigranem delu pred sezone presenečenje. Zdaj pa je tudi jasno, zakaj Slovenca ni v ekipi volkov.

2906_sisko
Vlagali so vanj

Cibona ga ni uspela registrirati, ker Košarkarska zveza Slovenije ni izdala Letter of Clearance. To je ustavila Union Olimpija, ki pričakuje določeno nadomestilo za fanta, v katerega so, tako direktor KK Union Olimpija Matevž Zupančič, vlagali v zadnjih letih.

Reševala bo Fiba

Olimpija je upravičena nadomestila, ki ga določi Fiba. V kolikor se klubi me seboj ne zmenijo drugače. Cibona in Olimpija se nista oz. naj bi bili predlogi Zagrebčanov za Ljubljančane nesprejemljivi.

Ščiti interes kluba

»Izračun pomeni kalkulacijo stroškov, ki jih je klub imel z igralcem. Seveda so ti stroški pri tako mladih igralcih zelo nizki (kakšne vadnine, oprema, hrana, prevozi). Fiba posredne škode (načrtovanje dela, ugled kluba, delo trenerjev, fizioterapevtov, prenesenega znanja) ne upošteva,« pove Zupančič, ki ob tem poudari, da le ščiti interes kluba in da verjame, da se zaplet hitro reši.