Začetek prazničnega kola v Ljubljani, Dončić podarja dres

Rubrika: Liga Nova KBM
Na sporedu je 13. kolo Lige Nova KBM, prva tekma bo odigrana v Ljubljani, med Ilirijo in Krko. V petek bo ECE Triglav gostil Hopse, sobotno srečanje pa bo odigrano v Šentjurju, kjer gostuje Rogaška. Zaključni tekmi 13. kola bosta odigrani v Škofji Loki in Podčetrtku.

Liga NKBM, 13. krog, 20.12.
Ilirija – Krka (18.30)

22.12.
ECE Triglav – Hopsi Polzela (20.00)

23.12.
Šentjur – Rogaška (19.00)

26.12.
LTH Castings – Kansai Helios (18.00)
Terme Olimia Podčetrtek – GGD Šenčur (19.00)

Ljubljanske košarkarje še drugič zapored čaka dvoboj z moštvom z vrha prvenstvene lestvice. V prejšnjem kolu so v Domžalah priznali premoč domačim košarkarjem, tokrat pa na domačem parketu pričakujejo vodilno Krko. Novomeščani so v dosedanjem delu prvenstva zabeležili le dva poraza, v Hali Tivoli pa bodo lovili tretjo zaporedno zmago v državnem prvenstvu.

Dvoboj spodnjega dela prvenstvene lestvice bomo spremljali v Kranju, kjer domači ECE Triglav pričakuje Hopse s Polzele. Nasprotnika sta se prvič v aktualni sezoni pomerila v 4. kolu, takrat so na Polzeli v napeti končnici slavili varovanci Danijela Radosavljevića (68:71). Hopsi so po treh zaporednih zmagah (Terme Olima Podčetrtek, Rogaška in GGD Šenčur), ob nekoliko težjem razporedu, saj so se med drugim pomerili z vodilnima ekipama (Kansai Helios Domžale in Krka), zabeležili tri zaporedne poraze.

V soboto je na sporedu obračun savinjske regije, v dvorani Hruševec bodo gostovali košarkarji Rogaške. Prvo medsebojno srečanje je pripadlo varovancem Petra Markovinoviča, ki so trenutno pri polovičnem uspehu (6 zmag in 6 porazov). Košarkarji Šentjurja so v prejšnjem kolu odigrali drugo prvenstvo tekmo v domači dvorani Hruševec, po porazu proti Terme Olimia Podčetrtku (11. kolo), so v 12. kolu premagali Hopse. Rogaška je v ponedeljek gostila lokalni derbi, še drugič v sezoni pa so se zmage veselili Podčetrtani.

V Škofji Loki bo v 13. kolu gostovala drugouvrščena ekipa iz Domžal. Ločani pod vodstvom Luke Bassina zasedajo tretje mesto na prvenstveni lestvici, z izkupičkom sedmih zmag in petih porazov. Domžalski košarkarji so po porazu v Kranju (11. kolo), v prejšnjem kolu na domačem parketu premagali Ilirijo. V Škofji Loki bomo spremljali dvoboj dveh najboljših strelcev lige, Kendall Tyrek Robinson (LTH Castings) v povprečju doseže 19,3 točke, medtem ko jih v dresu Kansai Helios Domžal kapetan Blaž Mahkovic v povprečju doseže 18.1.
Podčetrtani bodo po zmagi na lokalnem derbiju v Rogaški Slatini, tokrat na domačem parketu, lovili še tretjo zaporedno zmago. Pomerili se bodo z varovanci Miljana Pavkovića, ki so v 4. kolu v Šenčurju slavili s 84:78. Košarkarji Gorenjske gradbene družbe Šenčur so se v prejšnjem kolu veselili zmage na gorenjskem derbiju, trenutno pa imajo na prvenstveni lestvici rahlo prednost pred Podčetrtani, saj so zabeležili dve zmagi več in so pri polovičnem izkupičku (6 zmag in 6 porazov).