Začetek operacije Svetovno prvenstvo 2023

Rubrika: Reprezentanca

Selektor slovenske košarkarske reprezentance Aleksander Sekulić je objavil seznam kandidatov za prvi cikel kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu leta 2023.

Na seznamu manjkajo igralci iz lige NBA, Evrolige ter igralci, ki se spopadajo s poškodbami. Na njem je sedem igralcev, ki so spisali olimpijsko pravljico v Tokiu, od novincev pa je na seznamu Blaž Habot iz Ilirije.

Slovenija bo v prvem delu kvalifikacij igrala dve tekmi – najprej gostuje v Zagrebu proti Hrvaški (25.11.), nato pa v Kopru gosti Švedsko (28.11.).

Seznam slovenske košarkarske reprezentance:

foto: kzs.si

Selektor Sekulić je ob objavi seznama povedal:

‘Verjamem, da vsi skupaj komaj čakamo, da se znova zberemo. Poleti smo spisali lepo reprezentančno zgodbo in naša želja ter nenazadnje tudi obveza je, da to zgodbo nadaljujemo tudi v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo. Slednje vsem skupaj predstavljajo velik izziv. Veliko časa za priprave na nasprotnika ne bomo imeli, tako da bo poudarek na nas samih. V zadnji reprezentančni akciji smo v ekipi ustvarili odlično kemijo, ki jo bomo tudi tokrat morali hitro vzpostaviti in prenesti na parket. To bo znova ključ do rezultatov, ki si jih želimo. Vemo, na čem moramo vztrajati, da bomo na igrišču delovali tako, kot si želimo.”