Začetek lige NBA v znamenju podpore #blacklivesmatter

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Poleg zdravstvih tveganj morebitnih okužb z virusom covid-19 je bil eden glavnih pomislekov igralcev za ponovni zagon lige NBA v Orlandu konec julija boj proti rasni nestrpnosti, oziroma predvsem dilema nekaterih igralcev, da bi bilo na tovrstne probleme bolje in bolj učinkovito opozarjati izven terenov lige NBA in da trenutni čas ni primeren za ponovno igranje košarke.

Liga NBA na čelu s komisarjem Adamom Silverjem je že v preteklosti dokazala, da je tudi na tem področju velikokrat bolj odprta od ostalih ameriških lig in če se le da, posluša igralce pri njihovih željah. Tako je tudi tokrat že sprejela določene ukrepe, ki bodo igralcem omogočali izražanje lastnih stališč, hkrati pa bo tudi kot liga sama poskrbela za osveščanje ljudi o tej pereči problematiki.

 

Že prejšnji teden je liga sporočila, da bodo lahko igralci na dresih namesto priimkov lahko imeli tudi druge napise oziroma izjave, ki jih bodo želeli komunicirati navijačem. Bodo pa tudi igrišča, na katerih se bodo igrale tekme nadaljevanje sezone, s posebnim dizajnom in napisi, z namenom, da sporočilo doseže čim širšo množico tako v ZDA kot tudi po svetu.

Na vseh igriščih bo tako na obeh polovicah napis ‘Black lives matter‘, podobno bodo igrišča zasnovana tudi ob začetku WNBA, kjer pa bo v ospredju tudi poudarek posebnih sporočil, ki bodo še bolj izpostavljala pravice žensk.