Za uvod drugega kola Lige Telemach dolenjski derbi

Rubrika: Liga Nova KBM

Drevi se pričenja drugo kolo slovenskega državnega prvenstva v košarki, ki ga bosta na dolenjskem dvoboju otvorila Grosuplje oz. tamkajšnji Grosbasket in petkratni zaporedni prvaki iz Novega mesta. Tekmo bo moč spremljati preko neposrednega prenosa na spletu.

foto: kzs.si/abaliga.com
Še lani sta oba delovala v Novem mestu, tokrat bosta nasprotnika - Teo Hojč in Aleksandar Džikić. foto: kzs.si/abaliga.com

Hojč proti bivšim 

Glavni trener Grosupeljčanov se premierno predstavlja v članski košarki, je pa na poseben način povezan s krkaši, saj je zadnji dve leti vodil mladinski pogon večkratnih članskih državnih prvakov. “Veseli nas, da odpiramo sezono ravno proti najboljšemu slovenskemu klubu, ki je v tem momentu zagotovo najbolj vroča ekipa na Jadranu in prikazuje izjemne predstave. Verjamemo, da bo to dovolj velik razlog, da bo dvorana Brinje polna. Proti ekipi, ki premaguje za 30 točk nasprotnike v Ligi ABA, je težko karkoli napovedovati, razen tega, da želimo biti dostojen tekmec in se boriti za barve svojega kluba. Zadnji dve sezoni sem delal kot vodja mladinskega pogona v Krki in zato mogoče še bolje kot kdo drug poznam delo Krke, ter se zavedam za kako kvalitetno ekipo in trenerski štab gre. Mi še nismo v tekmovalnem ritmu, poleg tega pa je ekipa precej nova in rabi svoj čas, da ujame pravo formo. Na žalost nas mučijo poškodbe, prvi izvidi so pokazali, da bomo najverjetneje za celo sezono ostali brez Miljana Markoviča, zdravniška služba pa danes sporoči ali bom jutri lahko računal na Jermana in Antonijeviča. A kot sem dejal že na novinarski konferenci, mi se zavedamo kaj in kdo smo, zavestno smo sestavili ekipo z nižjim proračunom kot lani, s samo enim tujcem, ostalo so igralci iz regije. Ampak smo pa prepričani, da imamo karakterno pravo ekipo, ki dobro in trdo trenira, ter bo neugoden tekmec za vsakega,” je pred tekmo dejal Teo Hojč, ki bo svoje poznavanje novomeških sistemov zagotovo skušal izkoristiti v svoj prid, a naloga bo vse prej kot lahka.

Krka bo trpela minuse mladih igralcev 

“V Ligi Telemach spoštujemo vsakega nasprotnika in proti vsakomur bomo šli na zmago. A realno lahko pričakujemo tudi poraze. Enostavno, v državnem prvenstvu bodo morali veliko igrati tudi mlajši igralci. Ne moremo pričakovati, da bodo postali boljši, če sedijo na klopi. Mi pa bomo morali potrpeti minuse, ki jih njihova igra prinaša. Ne smemo pa dodatno obremenjevati igralce, ki so nosilci trenutnih predstav v Ligi ABA. Glede na to, da trener Grosbasketa Teo Hojč dobro naše igralce, saj je še lani delal v Novem mestu, pričakujem, da se bodo dobro pripravili na to tekmo,” pa je pred tekmo dejal Aleksandar Džikić, ki bo na parketih Lige Telemach zagotovo uporabljal povsem drugačno rotacijo kot v ABA Ligi.

Liga Telemach, 2 kolo

Sreda, 15. oktober:
20:00, Grosbasket – Krka (spletni prenos)

Sobota, 18. oktober: 
19:00, Rogaška – Tajfun (spletni prenos)
19:00, Helios Suns – Šenčur
19:00, Zlatorog – Portorož
20:00, Elektra Šoštanj – Maribor