Za Slovenkami prvi trening, vzdušje v mehurčku odlično

Rubrika: Ženska košarka

Slovenska ženska članska reprezentanca je danes na Kreti opravila s prvim treningom pred četrtkovo tekmo z Islandijo in sobotnim obračunom z Grčijo. Slovenske košarkarice se v grškem mehurčku počutijo odlično in nestrpno pričakujejo oba obračuna v drugem kvalfikacijskem oknu. Morebitni zmagi bi varovankam Damirja Grgića že povsem na stežaj odprli vrata ženskega EuroBasketa 2021, ki ga bosta gostili Španija in Francija.

Slovenke so danes prvič preizkusile koše v športni dvorani Dyo Aorakia, kjer jih v četrtek in v soboto čakata novi preizkušnji v boju za EuroBasket prihodnje leto. Ekipi sta se v nedeljo pozno popoldne pridružili še Teja Goršič in Shante Evans, tako da je slovenska izbrana vrsta danes trenirala v popolni zasedbi.

V Heraklionu Slovenke kot ena izmed prvih ekip preizkušajo bivanje v Fibinem mehurčku, kjer veljajo stroga pravila. Pred vsakim vstopom v dvorano in v hotel pa sledi tudi merjenje telesne temperature, nošenje mask je obvezno ves čas, razen med obroki, prepovedani so izhodi iz hotela, razen na treninge, kamor se ekipe odpeljejo z lastnimi avtubusi. Ker v dvorani trenira več reprezentanc, sledi po vsakem treningu razkuževanje dvorane.

Ponedeljek je bil namenjen tudi za prve pogovore s slovenskimi mediji. Tako sta uvodne vtise in pričakovanja predstavila selektor reprezentance Damir Grgić in kapetanka Nika Barič. “Kljub zaostrenim pogojem je vzdušje v ekipi res odlično. Vsi smo komaj čakali, da se spet zberemo skupaj. Morda se že ponavljam, a teh reprezentančnih akcij se vedno vsi neizmerno veselimo. Trenutno je naš fokus le na obračunu z Islandijo, po tej tekmi pa se bomo povsem osredotočili še na Grkinje. Naredili bomo vse, da pridemo do teh dveh zmag, ki vemo kam nas peljeta.”, je v sproščenem pogovoru poudaril Damir Grgić, podobnega mnenja pa je tudi Nika Barič: “Vzdušje v reprezentanci je tako kot vedno odlično. Okoliščine so sicer res nekoliko drugačne, a predvsem za igralke, ki igramo v tujini, nam je vse skupaj že nekoliko znano, ker smo v klubih ves čas testirane. Zadnja dva meseca sem namreč tudi jaz v Turčiji živela v nekakšnem mehurčku, tako da zdaj nimam nobenih težav. Sem pa res zelo vesela, da smo s puncami spet skupaj.”

Četa Damirja Grgića je v grškem mehurčku, kljub zaostrenim ukrepom zoper novega koronavirusa, dobro razpoložena. Pred četrtkovo tekmo bodo Slovenke v torek opravile še en test na COVID-19, enak postopek bo sledil tudi dan pred sobotno tekmo s Grčijo.

KVALIFIKACIJE ZA EP ŽENSKE 2021, SKUPINA A
2. KVALIFIKACIJSKI CIKEL – GRČIJA (KRETA, HERAKLION)

3. kolo – četrtek, 12. november 2020, ob 16. uri po slovenskem času
ISLANDIJA : SLOVENIJA (prenos na Kanalu A)
4. kolo – sobota, 14. november 2020, ob 19. uri po slovenskem času
GRČIJA : SLOVENIJA (prenos na Kanalu A)