Za Delibašića tudi peš v Sarajevo

Rubrika: ABA Liga

Minuli vikend bi moral v Sarajevu potekati memorial Mirze Delibašića, ki je umrl decembra 2001, star pa je bil 47. Turnirja pa to pot ni bilo, ker je sodelovanje odpovedal beograjski Partizan. Tako je ravnal zavoljo epidemioloških razlogov. A je istočasno igral tekmi proti romunskemu Cluju, ki ga vodi Duško Vujošević. Da Partizana ni bilo v Sarajevo, je še kako razjezilo Dragana Bajića, trenerja Igokee.

Tudi peš, če je treba

“Povabljeni smo bili na turnir v Sarajevo, kar je bila velika čast, nestrpno smo ga pričakovali. Glede na trenutno situacijo sem vodstvo opozoril, da je v dveh dneh težko odigrati dve tekmi. Ko pa vas povabi družina Mirze Delibašiča, potem imate obveznost, da igrate. Tudi peš bi šel do Sarajeva. Ljudem iz kluba sem rekel, da grem v Sarajevo, pa če ostanem s petimi igralci in vsi so me podprli v tej nameri,” 
je dejal trener Igokee in dodal, da mu je bilo zelo težko padla odpoved Partizana.

Naredil je namerno

Vladimir Šćepanović, trener Partizana, ne govori resnice, to vem iz virov, ki so blizu njemu in klubu. Razlogi za neprihod niso epidemiološke razmere, ampak Igokea. Vem, kaj je rekel svojim igralcem, nekatere stvari je naredil namerno. Postal je celo epidemiolog, govoril je o statistiki, številu okuženih, nato pa se je dogovarjal za tekme s klubom iz Romunije (katerega trener je Duško Vujošević), v katerem so razmere s korono očitno odlične. Mislim, da to govori veliko o njemu in klubu,“ je povedal Bajić, povzel pa Mondo.

Po njegovih besedah ​​je bilo vse storjeno namerno in usmerjeno proti Igokei, ki je Clujev nasprotnik v ligi prvakov FIBA.

“Še enkrat bom ponovil, obe stvari sta bili narejeni namerno, turnir je bil zaradi odpovedan, po tem sta bili s Clujem dogovorjeni dve tekmi. Takšne poteze kažejo, kdo je vaš prijatelj in kdo ne,“ je še dodal Bajić.