Za članicami prvi del priprav

s kategorijo
Novice
.

Rogla je bila zadnjih osem dni domovanje ženske članske reprezentance. Izbranke selektorja Damirja Grgića so v prvem ciklu priprav na ženski EuroBasket opravile 12 treningov. Po dnevu in pol počitka se reprezentantke v nedeljo zberejo v Laškem, kjer jih konec tedna čakata tudi prvi pripravljalni tekmi.

Po dolgi klubski sezoni je bil uvodni teden priprav namenjen osvežitvi telesne pripravljenosti košarkaric ter uigravanju določenih napadalnih taktičnih zamislic strokovnega štaba. Tako kot v prejšnjih reprezentančnih druženjih, tudi tokrat v ekipi vlada odlično vzdušje. Nekoliko ga je skazila le poškodba kolena Sare Meden, ki se po Rogli izbrani vrsti ne bo več pridružila, saj jo že v torek čaka operacija. Po dnevu in pol počitka se reprezentanca v nedeljo zbere v Laškem.

Konec tedna turnir ”Telemach s srcem na parketu”

Dekleta bodo v Laškem dočakala tudi prvo merjenje moči. Na turnirju, ki nosi ime po generalnemu sponzorju slovenskih košarkarskih reprezentanc, Telemachu, se bodo v petek, 31. maja najprej pomerile z reprezentanco Češke, dan kasneje pa jih v dvorani Tri Lilije čaka še obračun s Hrvaško.

Vstopnice so že na voljo na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrola. Za ogled tekme boste v predprodaji odšteli 5 €, na dan tekme 7 €, paket obeh tekem turnirja pa je v predprodaji na voljo za 8 €.

POVEZAVA NA NAKUP VSTOPNIC ZA TURNIR ”TELEMACH S SRCEM NA PARKETU”

Damir Grgić, selektor slovenske ženske članske reprezentance:
“Po prvih treningih priprav lahko rečem, da smo na pravi poti. Igralke so na zbor prišle izjemno motivirane in tudi dobro pripravljene. Uvodni cikel priprav smo namenili napadalnim taktičnim zamislicam, odlično delo pa je opravil trener za telesno pripravo Marko Dimnik. Glede na to, da je v ekipi kar nekaj novink smo prvi teden izkoristili tudi za medsebojno spoznavanje in veseli me, da v ekipi znova vlada odlično vzdušje. Razžalostila nas je le poškodba Sare Meden, ki ji vsi skupaj želimo hitro in uspešno okrevanje.”