Za četrtfinale s Španci

Rubrika: Pokal Spar

Slovenska reprezentanca fantov U20 je danes odigrala še svojo zadnjo tekmo v skupinskem delu tekmovanja. Po napeti končnici so z rezultatom 77:80 zmagali Poljaki. Slovenija je v skupini D zasedla četrto mesto in se bo v nadaljevanju tekmovanja pomerila s Španijo, prvouvrščeno ekipo skupine C.

Naši fantje so silovito začeli svojo zadnjo tekmo skupinskega dela proti reprezentanci Poljske, prvi povedli ter rezultatsko prednost držali vse do tretje minute druge četrtine. Poljaki so pred začetkom druge četrtine zaostajali za osem točk (26:18), z delnim izidom 8:0 so izid poravnali na 26:26, nato pa je strelski mrk Slovenije s trojko prekinil Nejc Klavžar. Ekipi sta se do glavnega odmora izmenjavali v vodstvu, točko prednosti pa so pred nadaljevanjem imeli Poljaki (41:40). Strelsko najučinkovitejša sta bila David Kralj z devetimi točkami ter Nejc Klavžar z osmimi.

Tretjo četrtino so bolje začeli Poljaki, ki so v dobrih treh minutah igre pobegnili na +9. Slovenski košarkarji nikakor niso uspeli najti pravega ritma v napadu ter pred zadnjim delom tekme zaostajali za šest točk (50:56). Fantje so tudi v zadnji četrtini vseskozi lovili zaostanek, slabih pet minut pred koncem zaostajali že za dvanajst točk, nato pa z agresivno obrambo po celem igrišču le ujeli priključek. V samem zaključku tekme so bili tokrat bolj zbrani Poljaki, ki so na krilih razigranega Kaminskega uspeli obdržati rezultatsko prednost ter na koncu prišli do svoje prve zmage.

Pri Sloveniji je David Kralj dosegel 19 točk in 9 skokov, Nejc Klavžar (7 skokov, 5 podaj) jih je prispeval 17, Miha Škedelj (7 skokov) pa 12. Slovenci se bodo v osmini finala, ki bo na sporedu v sredo ob 19.30 uri (po slovenskem času) pomerili s prvouvrščeno ekipo skupine C.

EP U20, A divizija, prvi del, 3 .krog, 15.7.
Slovenija – POLJSKA 77:80
Slovenija:
Hirschmann 5, Klavžar 17 (7 skokov, 5 podaj), Kralj 19 (9 skokov), Škedelj 12 (7 skokov), Stipaničev 8 (7 skokov), Andolšek Heine, Jogan 2 (4 skoki), Ličen 3, Stergar 4, Strel 2, Tomažič 2, Tovilović 3

2. krog, 14.7.
SLOVENIJA – Litva 84:72

že odigrano, 1. krog, 13.7.
GRČIJA – Slovenija 90:79