Z zmagami Triglava, Ježice in Grosuplja se je zaključilo 3. kolo

s kategorijo
Novice
.

S tremi tekmami v soboto se je zaključilo 3. kolo drugega dela prvenstva v 1.SKL za ženske. Poleg bolj ali manj pričakovanih zmag Triglava in Ježice, so v Grosuplju visoko zmagale igralke domače ekipe, ki so s tem zmanjšale zaostanek v bitki za 4. mesto, ki vodi v polfinale prvenstva.

1. SKL ZA ŽENSKE, 2. DEL TEKMOVANJA, 3. krog, 16.1.
MARIBOR : TRIGLAV 54:76 (15:23, 14:15, 14:23, 11:15)

V popoldanski tekmi v Mariboru so domačinke gostile favoritinje srečanja, drugouvrščeno ekipo 1.SKL za ženske, kranjski Triglav. Kot v kar nekaj predhodnih tekmah, so Mariborčanke držale rezultatski stik z nasprotno ekipo v vsaki četrtini, a na koncu to ni bilo dovolj za zmago. Kljub temu da sta bili ekipi dokaj izenačeni pri metu iz igre in skokih, so igralke Maribora imele kar 20 izgubljenih žog več (32(!!)-12), to pa je bil tudi poglavitni razlog za zmago gostujoče ekipe.

Pri Mariborčankah je bila najboljša strelka Ksenja Hribljan, ki je dosegla 17 točk. Tina Tomšič jih je dodala 11, Merisa Dautović pa je dosegla dvojnega dvojčka z 10 točkami in 13 skoki. Pri Kranjčankah je izstopala Rebeka Abramovič s 17 točkami, Gala Kramžar jih je prispevala 14.

Maribor bo v 4. kolu 23. januarja gostoval v Celju, Triglav pa bo isti dan gostil Grosuplje.

JEŽICA : PRO-BIT KONJICE 88:53 (19:15, 12:8, 36:12, 21:18)

Ljubljančanke so v soboto zvečer gostile ekipo iz Slovenskih Konjic, ki je v dosedanjem delu 1.SKL za ženske zmagala le trikrat, zato je bilo težko pričakovati, da bi Konjičankam uspelo veliko presenečenje in bi premagale tretjeuvrščeno ekipo državnega prvenstva. A so se gostje v prvem polčasu odlično držale in po dvajsetih minutah zaostajale le za 8 točk (31:23). Nato pa je Ježica v tretji četrtini Ježica zadevala iz vseh pozicij, zadela je tudi kar šest trojk v tem obdobju igre, Konjičanke pa niso našle poti, kako zaustaviti zelo razpoloženo domačo ekipo, ki je v teh desetih minutah dosegla kar 36 točk. Tako je zadnja četrtina postala le formalnost in Ježičanke so vpisale še svojo skupno 12. zmago v sezoni. Ljubljančanke so prevladovale v metu iz igre (odličnih 51%), zadele kar 13 trojk, imele dvakrat več podaj od gostij in izgubile manj žog, zato je bila njihova zmaga zaslužena.

Pri domači ekipi je najboljša strelka postala Nina Jesenšek, ki je dosegla 16 točk, eno manj je prispevala Ana Šarić. Kapetanka Ježice, Sara Meden, pa je devetim točkam dodala kar 12 podaj! Pri gostjah je Tea Ramšak zabeležila 15 točk, sledila ji je Eva Brdnik z dvanajstimi.

Ježica bo naslednjo tekmo igrala v ljubljanskem derbiju proti Aksonu Iliriji, Konjičanke pa bodo gostile Tosamo Ledita.

GROSUPLJE : TOSAMA LEDITA 88:57 (25:21, 17:10, 25:16, 21:10)

Sobotna tekma v Grosuplju je bila zelo pomembna za domačo ekipo, ki je morala nujno zmagati, če je še želela upati na priključek do 4. mesta, ki na koncu drugega dela državnega prvenstva vodi v polfinale 1.SKL za ženske. Ekipi sta bili v prvi četrtini strelsko zelo razpoloženi in tudi zelo izenačeni, domače igralke pa so na koncu četrtine le uspele doseči prednost štirih točk. V drugi četrtini so nato igralke Grosuplja uspele zaustaviti napade Tosame Ledite, ki je v tem delu igre dosegla le 10 točk in domača ekipa je na odmor odšla s prednostjo enajstih točk. Ključno z visoko zmago Grosuplja pa je bilo obdobje igre med 28. in 34. minuto, ko je Grosuplje doseglo še delni izid 13:0 in nato mirno pripeljalo tekmo do konca za svojo šesto zmago v prvenstvu. S tem so se približale Tosami Lediti le na eno zmago zaostanka in lahko še naprej upajo na preboj med štiri najboljše ekipe v Sloveniji. Grosuplje je imelo boljši met iz igre (43%-34%) in izgubilo manj žog od Tosame Ledite (13-21) ter tu tičita poglavitna razloga za domačo zmago.

Pri domači ekipi, kjer so bile igralke strelsko zelo razpoložene, je izstopala Ana Hrbljan, ki je dosegla 20 točk, Tinkara Zoran jih je dodala 15. Pri gostjah je le Maša Hlebec dosegla dvomestno število točk in sicer 10. Zatajil pa je met najboljše igralke Tosame Ledite, Urše Žibert, ki je iz igre metala kar 0-14 (trojke 0-7) in je dosegla le 6 točk, zato gostje tudi niso mogle nuditi večjega odpora na današnji tekmi.

V naslednjem bo Grosuplje gostovalo v Kranju, Domžalčanke pa se podajajo na pot v Slovenske Konjice.