Z novopečenim očkom na klopi Olimpija čaka Zlatoroga

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Košarkarji Petrol Olimpije bodo v ponedeljek ob 18.30 proti Zlatorogu začeli z nizom štirih zaporednih domačih tekem, zmaga v 16. kolu državnega prvenstva pa Zmajem že lahko prinese mesto v Ligi Nova KBM za prvaka.

Moštvo Petrol Olimpije bo v ponedeljek ob 18.30 v Stožicah na tekmi 16. kola Lige Nova KBM gostilo Zlatorog iz Laškega. Ljubljančani bodo skušali proti Laš��anom zabeležiti še drugo zmago v sezoni, uspeh pa bi jim že lahko zagotovil mesto v Ligi Nova KBM za prvaka. Tekmo si bo možno v neposrednem prenosu ogledati na Šport TV 1, v spletnem prenosu pa na Facebook strani Petrol Olimpija Ljubljana.

Na prvem medsebojnem obračunu sezone v mestu ob Savinji je Petrol Olimpija slavila zmago s 84:77. Dvoboj so Zmaji v svojo korist obrnili v zadnjih minutah tekme, končni rezultat pa je po blokadi Jana Rebca nad Nejcem Baričem z zabijanjem postavil Aleksandar Lazić. Izmed peterice košarkarjev, ki so v dresu aktualnih državnih prvakov dosegli dvomestno število točk, je bil najboljši strelec Luka Šamanić s 17 točkami, na drugi strani pa jih je 20 dosegel Barič.

Prav slednji je najbolj učinkovit košarkar Zlatoroga v tej sezoni s povprečjem 16,5 točke, 6,4 podaje in 3,1 skoka na tekmo (valorizacijski indeks 16,9). Laščani so po 15 kolih prvega dela trenutno na predzadnjem mestu lestvice državnega prvenstva, na svojem računu pa imajo šest zmag in devet porazov. Na zadnjih desetih tekmah so zabeležili le tri zmage, med drugim so ugnali Rogaško (93:78), Sixt Primorsko (92:72) in Ilirijo (80:69).

Vstopnice za ogled tekme so že na voljo v spletni trgovini, na vseh Petrolovih bencinskih servisih in na prodajnih mestih Moje karte. V prodaji je že poseben Februarski paket vstopnic, s katerim si lahko obračun z Laščani v okviru februarskih štirih zaporednih domačih obračunov ogledate brezplačno! Z vstopnico za tekmo imajo vsi navijači na voljo tudi brezplačen avtobusni prevoz z avtobusi Ljubljanskega potniškega prometa (LPP), tri ure pred začetkom in tri ure po zaključku tekme.

IZJAVA PRED TEKMO:

Žiga Mravljak, trener Petrol Olimpije:
»Zlatorog je v zadnjem času v zelo dobri formi, to pa lahko potrdita visoki zmagi nad Sixt Primorsko in Rogaško, ter tesna poraza proti Šenčurju na Gorenjskem in proti Krki v Novem mestu. Kot pred vsemi ostalimi tekmami, tudi tokrat časa za taktično pripravo na naše ponedeljkove tekmece ne bo, saj se ekipa v nedeljo vrača iz Beograda, zasedba, ki bo v ponedeljek stopila na parket proti Laščanom, pa bo tako znana šele v nedeljo oziroma v jutranjih urah dneva tekme. Vseeno bomo napravili vse, kar je v naši moči, da si z zmago na tem obračunu zagotovimo mesto v Ligi Nova KBM za prvaka.«

Liga Nova KBM, 16. krog, 4.2.
Petrol Olimpija – Zlatorog Laško (18.30)

Na tem mestu čestitke Žigi Mravljaku, ki je včeraj postal očka! Mladi družini vse dobro!