Z mladimi v Ljubljani trener, ki je pomagal zvezdniku CSKA-ja

Rubrika: Evroliga

Konec meseca decembra bo Ljubljana v znamenju ELITNEGA KOŠARKARSKEGA KAMPA, ki ga s svojo ekipo pripravlja in vodi košarkarski trener Matic Kržišnik.

Na kampu se bo dobro delalo, garant za to so tudi tri trenerska imena: Jan Mesič, Nino Lepej in Gregor Gornjec. »Jan je super “šuterski” in individualni trener, ki ima veliko znanja in izkušenj. Zna prisluhniti igralcu ter mu pomagati ga usmeriti v pravo smer. Če imate možnost delati z njim, vam to toplo priporočam,« je povedal mladi košarkar Maksim Gorbachov. »Z Janom sodelujem redno že nekaj let, je izjemen strokovnjak in motivator, ki se poglobi v vsakega posameznika, da skupaj najdeta pot k njegovemu napredku. Tudi meni je zelo pomagal pri samozavesti in samemu metu, kar se odraža v moji igri,« dodaja Luka Kures.

Za koga?
Za mlade med 10. in 18. letom

Kdaj?
Med 26.12. in 30.12.

Kje se prijavim?
Na e-naslov info@perkmandlc.com ali pa na telefonski številki +386 40 711 226

Kje bo potekal kamp?
Treningi bodo potekali od nedelje 26.12 do četrtka 30.12.  med 16. in 18. uro v dvorani športnega društva GIB Šiška.

Kaj se bo delalo?
Tranzicijska igra, igra brez žoge, met z razdalje, preigravanja, zaključki v raketi

Kje najdem več podatkov?
www.perkmandlc.com
https://www.facebook.com/events/150636737012330/

Trenerji se predstavijo:

Jan Mesič kot individualni trener dela že zadnjih devet let. Po nekaj letih dela pa se je bolj poglobil v tehniko in mehaniko meta. Kot trenerja meta pa ga poznajo tudi igralci iz Slovenije in tujine, ki si želijo napredovati na tem področju. V zadnjih letih je imel priložnost sodelovati z mnogimi košarkarski iz 1.SKL med drugim pa tudi z lanskoletnim najkoristnejšim igralcem evroliege, Tornike Shengelio. Jan se je izobraževal tudi na priznani Italijanski kliniki v Cremoni kjer je poučeval tudi Ganon Baker trener Kobeja Bryanta in Lebrona Jamesa. Svoje znanje pa redno predava tudi na trenerskih klinikah.

Nino Lepej je mlad ambiciozen trener, ki ga poznamo iz njegovega projekta – Sloballer Projekt je začel zaradi svoje predanosti košarki, s katero želi pomagati igralcem, da bi napredovali v različnih košarkarskih veščinah. V samem projektu mu je pomembno, da njegovi igralci tako na ekipnih, kot tudi individualnih treningih, dobijo večje zanimanje za igro in da se ob tem zabavajo. Meni, da smo v času, ko mladi igralci spremljajo 19-letnike in kaj ti vse dosegajo v NBA, ob tem pa pozabljajo na svoj proces. Če so uspešni, jih dosti prehitro uide z mislimi v zvezde, če pa niso uspešni, pa so preveč razočarani nad seboj. Pozabljamo, da je na koncu vsega to samo igra, katero smo začeli igrati, ker nam je všeč in v njej uživamo. In seveda, da je Luka Dončić samo eden. Zato se poizkušajmo učiti skozi igro.

Zadnji dan bo trener Gregor Gornjec, ki je tudi glavni trener moške reprezentance do 16 let. Ideja je, če je že kamp namenjen tem kategorijam, da jim lahko trener predstavi, kaj je potrebno znati, da lahko igrate na najvišjem nivoju v mlajših selekcijah.

Na kampu bo poudarek tudi na Genius safe motor programu ali krajše: GSMP, ki je mednarodno priznani športni program, ki celostno razvija mlade športnike in omogoča večjo varnost ter ponuja nastavke za razvoj kreativnosti. Program temelji na judu, ki sta ga v mladosti trenirala tudi naša Luka Dončić in Ivo Daneu. Postal je pomemben del projekta Gibalne pismenosti in usposabljanj trenerskega kadra pri KZS, priprav mlajših reprezentanc, izredno dobro pa je sprejet v španski, nemški, italijanski in češki košarki. (Več o tem na FB: GSMP – Genius safe motor program).