Z evroligaškimi izkušnjami v dres Krke

Rubrika: ABA Liga

Kot so napovedali, so se v KK Krka okrepili še na položaju centra. Novinec v moštvu je 30-letni in 206 cm visoki Američan nigerijskih korenin Gani Oladimeji Lawal. Študiral je na univerzi Georgia Tech, leta 2010 pa so ga na NBA naboru izbrali Phoenix Suns, za katere pa je zaigral samo enkrat. V sezoni 2011/12 se je prvič podal v Evropo, nato pa igral za številne evropske (Zielona Gora, Choral de Roanne, Virtus Roma, VEF Riga, Trabzonspor, Sassari, Cantu, Karesi Spor) in azijske klube ter klube iz ameriške razvojne lige.

“Nadušen sem, da se bom pridružil tako dobremu klubu, kot je Krka. Komaj čakam, da bom spoznal svoje nove soigralce, osebje in trenerje. Tekmovanje v ABA ligi je bil vedno moj cilj in glede na letošnjo konkurenco je to, kot da bi se mi uresničile sanje. Trdo bom delal in dal vse od sebe, da bom upravičil zaupanje vodstva kluba. Sicer pa oba z ženo komaj čakava, da vidiva prelepo Slovenijo!” je ob sklenitvi sodelovanja sporočil Lawal.

Z dvema kluboma je igral tudi v Evroligi: z milanskim Emporio Armani v sezonah 2013/14 in 2015/16, s Panathinaikosom pa v sezoni 2014/15. Z Milančani je 2014 osvojil tudi naslov italijanskih prvakov, s Panathinaikosom v 2015 pa grški pokal. Leta 2013 je za reprezentanco Nigerije igral na afriškem prvenstvu. V lanski sezoni je igral za Shiga Lakestar v japonski ligi in v povprečju dosegal 21 točk in 12 skokov na tekmo.

Simon Petrov, trener Krke: “Zelo sem zadovoljen, da je klubu uspelo skleniti pogodbo z Lawalom. S tem smo zapolnili tudi mesto centra. Lawal je zelo izkušen igralec in v igri zelo dobro izkorišča svoje fizične prednosti. Z njim in s celotnim moštvom bomo letos igrali hitrejšo košarko.”