Xavi Pasqual peta evroligaška žrtev sezone

v rubriki
Evroliga
s kategorijo
Novice
.

Po Baskonii, Maccabiju, Herbalife Gran Canarii in Darussafaki, so se za menjavo na trenerskem stolčku odločili tudi pri Panathinaikosu. Xavi Pasqual je že nekdanji, prav tako pa naj bi bil že znan tudi njegov naslednik. Prihaja veliko ime.

Sezona 2018/19 se je za Panathinaikos in Xavija Pasquala pričela odlično. Grki so ob zmagah v državnem prvenstvu dobro nastopali tudi v Evroligi, kjer so po 8 tekmah imeli na svojem kontu 5 zmag in 3 poraze. Pasqual je ob tem prišel tudi do svoje jubilejne 200. zmage v Evroligi in s tem po Željku Obradoviću in Ettoreju Messini postal šele tretji trener, ki je dosegel in kasneje tudi presegel to mejo.

A pričelo se je slabše obdobje, ki je Španca stalo stolčka. V naslednjih 5 evroligaških tekmah so Grki prišli do ene same zmage, Pasqual pa vodstva kluba ni uspel prepričati niti s še vedno 100-odstotnim izkupičkom v grškem prvenstvu in dvakratno zmago nad večnim rivalom Olympiacosom.

Z grškim velikanom je Pasqual osvojil oba naslova državnih prvakov (2017 in 2018), enega pokalnega (2017), padel pa na evroligaškem testu, saj Panathinaikos v dveh sezonah ni popeljal na zaključni turnir.

Prihaja Američan

Xavija Pasquala naj bi na mestu trenerja Panathinaikosa zamenjalo veliko ime. New York Times namreč že poroča, da je novi trener zeleno-belih postal Rick Pitino, nekdanji trener New York Knicksov in Boston Celticsov. 66-letni Američan je nazadnje kar 16 let deloval v NCCA-ju, leta 2015 pa bil tudi selektor reprezentance Portorika.

Panathinaikos bo danes na domačih tleh v Evroligi moči meril z Olimpio iz Milana.