WNBA krona košarkaricam Washingtona

s kategorijo
Novice
.

Washington Mystics so prvič osvojile titulo prvakinj lige WNBA, potem ko so sinoči ugnale Connecticut Sun v peti tekmi finalne serije (3:2). Napeta tekma za zaključek napete serije. Mystics so ob uvodu v zadnjo četrtino še zaostajale, nato pa prestavile v višjo prestavo in v zaključku tekme preobrnile izid v svoj prid.

To je prvi naslov za Mika Thibaulta, sicer trenerja z največ zmag v ligi WNBA, ki ima, zanimivo, tudi dva NBA naslova, saj je v začetku 80-ih let prejšnjega stoletja delal kot skavt za Los Angeles Lakerse. Prav tako je prvič prstan osvojila Elena Delle Donne, najkoristnejša igralka rednega dela letošnje sezone – kot tudi že leta 2015. 30-letna Američanka je letos postala sploh prva košarkarica v ligi WNBA v ekskluzivnem 50-40-90 klubu, kar pomeni, da je v povprečju metala s 50% uspešnostjo iz igre, 40% uspešnostjo za tri in 90% uspešnostjo s črte prostih metov.

Da je finalna serija imela tudi evropski pridih sta poskrbeli Belgijki Kim Mestdagh in Emma Meesseman,  prva strelka sinočnjega obračuna, ki ji je tudi pripadel naziv najkoristnejše košarkarice finalne serije.