Warriorsi se selijo v San Francisco, Belinelli bo iskal novi klub

Rubrika: Liga NBA

Vodilni možje moštva Golden State Warriors načrtujejo povratek v San Francisco po 40 letih domovanja v Oaklandu, italijanski košarkar Marco Belinelli pa bo po izteku pogodbe z New Orleans Hornetsi poletje namenil iskanju novega kluba.

Povratek po 40 letih?

V ameriških medijih je zaokrožila novica da vodstvo Golden State Warriorsov planira povratek v San Francisco. Moštvo je bilo ustanovljeno leta 1945 v Philadelphiji z imenom Philadelphia Warriors, leta 1962 se je franšiza preselila v San Francisco, leta 1971 pa v Oakland in dobila sedanje ime.

V javnosti so se pojavili podatki, da naj bi Warriorsi v San Franciscu zgradili novo dvorano in se vanjo preselili v letu 2017. Klubsko vodstvo naj bi novico uradno potrdilo v naslednjih dneh.

Belinelli po novo pogodbo

Italijan v dresu New Orleans Hornetsov, Marco Belinelli, je za italijanski Tuttosport spregovoril o nadaljevanju kariere, potem ko mu je ob koncu sezone potekla pogodba z dosedanjim klubom. Belinelli je v letošnji sezoni dosegal v povprečju 11.8 točke na tekmo, kar naj bi mu prineslo ugoden položaj v dogovorih s potencialnimi snubci: “Prezgodaj je še, da bi govoril o novem klubu. Mislim, da sem imel dobro sezono in sem samozavesten pred začetkom pogajanj. Trenutno počivam, seveda bi se pa raje potil s Hornetsi v končnici, a nam ni uspelo.”

http://youtu.be/BV20cdhya3A

Belinelli je kot glavne favorite za naslov v ligi NBA označil moštvo San Antonia, o možnostih za nastop v reprezentančnem dresu pa je povedal: “Seveda me zanima igranje za izbrano vrsto, a je še prezgodaj, da bi lahko potrdil nastop v letošnjem poletju. Sem prosti igralec in prvi cilj je, da podpišem dobro pogodbo. S košarkarsko zvezo se še nisem pogovarjal.”