Warriorsi s fenomenalno tretjo četrtino poravnali izid v zmagah

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Če je kaj krasilo to šampiosko moštvo Golden State Warriors, ki igra že v svojem petem zaporednem finalu lige NBA, potem so to odlične tretje četrtine. Sinoči so Bojevniki, kot že ničkolikokrat prej prišli iz slačilnic pripravljeni na igro in odprli drugi polčas z delnim izidom 18:0 v svoj prid. Tega vodstva nato aktualni prvaki več niso izpustili in tako izenačili izid v zmagah na 1:1.

Niz Bojevnikov v uvodu v tretjo četrtino je trajal slabih šest minut, v katerem času je sicer glasna Scotiabank Arena kar potihnila. Skupni izid tretje četrtine je bil 34:21 za Golden State, a Toronto se ni predal in sestavil svoj niz s katerim je bil še do samega konca tekme v igri za zmago. V zadnjem napadu gostov pri rezultatu 104:106 sta Fred VanVleet in Pascal Siakam prisilila Stepha Curryja, da je skoraj izgubil žogo, a jo nato vendarle podal do Shauna Livingstona, ki jo je dal naprej do odprtega Andreja Igoudale na trojki. Ta si je lahko vzel čas za met in 6,2 sekundi pred koncem zadel trojko za končno zmago. Letošnji odstotek meta Igoudale za tri je 33,3%.

Pri gostujočem moštvu je voz znova vlekel trojec Curry-Thompson-Green, ki je pa bil tokrat podprt z znatnim prispevkom DeMarcusa Cousinsa, ki je v svoji drugi tekmi po poškodbi igral 28 minut in prispeval 11 točk, 10 skokov in 6 asistenc. Na strani Raptorsov je Kawhi Leonard dosegel 34 točk (prosti meti 16/16), dosti manj pa je bil viden junak s prve tekme Siakam, ki je večer končal z dvanajstimi točkami.


Liga NBA sinoči

Toronto Raptors – Golden State Warriors [1:1]
104:109
Leonard 34 in 14 skokov, VanVleet 17, Lowry 13; Thompson 25, Curry 23, Green 17, 10 skokov in 9 asistenc.