Wall hoče iz Houstna, Gordon podaljšal z Denverjem

Rubrika: Liga NBA

Iz tabora NBA ekipe Houston Rockets sporočajo, da si tako ekipa sama kot igralec John Wall ne želita več sodelovanja v prihodnjih dveh sezonah, kolikor ima pogodbo še veljavno Wall, ter da si bosta obe strani prizadevali za Walla najti novo sredino, za Houston pa naj ne bi več igral.

 

John Wall je iz Washingtona v Houston prišel v menjavi za Russla Westbrooka, v prejšnji sezoni pa se je vračal po težki poškodbi kolena. V Washingtonu sta skupaj z Bradley Bealom predstavljala enega najbolj nevarnih branilskih parov v ligi, potem pa je sledila poškodba.

Težka okoliščina menjave kluba za Walla je poleg poškodbe tudi ena največjih pogodb v ligi NBA – v prihodnjih dveh sezonah je vredna kar 91,7 milijonov dolarjev, pri čemer je zadnja sezona, vredna 47,4 milijone dolarjev, izbira igralca.

Houston se je tako odločil za popolno pomladitev ekipe in bo organizacijo igre prepustil dvojcu Kevin Porterju Jr. (21 let) in Jalen Greenu (18 let), ki ga je letos izbral na naboru, v potencialni menjavi pa je tako pričakovati predvsem veliko mladih igralcev in prihodnjih možnosti na naborih.

Iz Denverja pa prihajajo novice, da sta pogodbo podaljšala klub in Aaron Gordon, ki je v Kolorado prišel sredi leta iz Orlanda. Z novo pogodbo, ki stopi v veljavo naslednjo sezono, bo v štirih letih dobil 92 milijonov dolarjev, upoštevajoč tudi možne bonuse.