Vujošević o Muriću: Tudi če ni Evrolige, talentirani želijo v Partizan

Rubrika: ABA Liga

Beograjčani bodo ta konec tedna nastopili na prijateljskem turnirju, ki ga organizira Tony Parker, na njem pa bodo moči merili še Asvel, Pau Orhtez in Barcelona. Trener Duško Vujošević je z izbranimi besedami govoril o slovenskem reprezentantu Edu Muriću, ga pa bržkone še vedno skrbi blokada FIBE zaradi primera Jaka Klobučar.

foto: telegraf.rs
foto: telegraf.rs

“Prvič bo za Partizan nastopil Edo Murić. Srečen sem, ker je prišel v Partizan. Njegov prihod je objektivno naša velika okrepitev in dokaz, da četudi Partizan ne igra v Evroligi in ni v idealnem položaju, nekateri talentirani košarkarji želijo priti sem,” so bile besede Duška Vujoševića, ki pa – v primeru da se v klubu hitro ne rešijo blokade FIBE zaradi dolga do Jake Klobučarja – na Murića in ostale prišleke v začetku sezone ne bo mogel računati. Čas za odpravo težave pa se iztekam, kajti ABA Liga bo svoj zastor dvignila že čez dva tedna.

“Tony Parker želi Partizan integrirati v svoj projekt. Misli, da je to eden najboljših klubov v Evropi in je prepričan, da lahko doprinese k večji teži samega turnirja,” so v pozivu na turnir zapisali organizatorji.

Partizan v Francojo potuje s sledečo postavo: Boris Dallo, Milenko Tepić, Đorđe Gagić, Giannis Kouzeloglou, Đoko Šalić, Mihajlo Andrić, Andrija Milutinović, Vanja Marinković, Edo Murić, Nikola Milutinov, Miloš Glišić, Petar Aranitović in Dragan Milosavljević.