Vse ‘slovenske’ ekipe poražene, izkljućitev LeBron Jamesa in pretep v Detroitu

Rubrika: Liga NBA

Dallas, ki še vedno igra brez Luke Dončića, je doživel še tretji zaporedni poraz. Tokrat na prvem izmed dveh gostovanj v Los Angelesu proti LA Clippersom. Če so se na prvih dveh tekmah brez svojega prvega zvezdnika tekmeca držali praktično do same končnice, so tokrat zmogli držati korak z gostitelji le do polčasa. V tretji četrtini so domačini pritisnili na plin, povedli za 10 in Dallas se ni uspel več vrniti.

Kristaps Porzingis je za Dallas dosegel 25 točk in 8 skokov, Jalen Brunson je dal 20 točk. Pri domačih je dal Paul George 29 točk.

Phoenix je odpor Denverja zlomil že v prvi četrtini, ko je dosegel kar 48 točk, Denver pa 28. Denver je še vedno brez Nikole Jokića (poškodba zapestja), Vlatko Čančar pa bo pravo formo po poškodbi lovil v Denverjevem razvojnem moštvu Grand Rapids Gold, za katere je na tekmi proti Wind city Bulls dosegel 18 točk in 11 skokov.

Za Phoenix je Cameron Johnson dosegel 22 točk, DeAndre Ayton točko manj, za goste pa Jeff Green 19.

Poražen je bil tudi Toronto, ki na gostovanju v San Franciscu ni vodil niti enkrat na tekmi, Golden State pa je že v prvi četrtini povedel za 20, prednost pa je v drugem polčasu samo na začetku tretje četrtine padla pod 10 točk, najvišja pa je znašala 21 točk. In to navkljub ‘prostemu’ večeru Steph Curryja, ki je dosegel zanj skromnih 12 točk, odlično pa sta ga nadomestila Jordan Poole (33 točk) in Andrey Wiggins (32 točk).

Pascal Siakam je za Toronto dosegel 21 točk, Gorana Dragića je trener tudi tokrat pustil na klopi.

Največ pozornosti je bila deležna tekma v Detroitu, kjer je bil izključen LeBron James, ki je ob skoku v obraz udaril Isaiah Stewarta, potem pa je med njima prišlo tudi do poskusa fizičnega obračunavanja. Lakersi so izključitev izkoristili za dodatno motivacijo, saj so nadoknadili 17 točk zaostanka ob koncu tretje četrtine in na koncu prišli do zmage. Davis je dosegel 30 točk in 10 skokov, Westbrook pa 26 točk, 10 podaj in 9 skokov. Za Detroit je Jerami Grant dosegel 36 točk, odlično je igral tudi prvi izbor nabora Cade Cunningham, zabeležil je 13 točk, 12 skokov in 10 podaj.

 

Liga NBA, 21.11.

Dallas – LA Clippers 91:97

LA Lakers – Detroit 121:116

New York – Chicago 103:109

Denver – Phoenix 97:126

Toronto – Golden State 104:119