Vse potijo v Novo mesto – v četrtek začetek F8 mladincev!

v rubriki
Mlajše selekcije
s kategorijo
Novice
.

V Novo mesto ta konec tedna prihajajo osmi najboljši slovenski klubi v konkurenci mladincev. V domači dvorani Leona Štuklja se bodo za naslov državnega prvaka pomerili Petrol Olimpija, Koš Primorska, Helios Suns, Parklji, ECE Triglav, Ljubljana, Slovan in Krka, ki je po rednem delu prvenstva zasedla prvo mesto. Prve tekme se bodo odigrale v četrtek, 22. marca 2018. Finala zaključnega turnirja bodo gledalci lahko spremljali v nedeljo, 25. marca 2018 ob 10.30 oz. 13. uri. Ogled vseh tekem je brezplačen.

 

Četrtfinalne tekme se bodo odigrale v četrtek, 22. 3. 2018 in sicer:

  • Par B: Petrol Olimpija: Koš Primorska ob 13.00,
  • Par C: Helios Suns : Parklji ob 15.00,
  • Par D: ECE Triglav : Ljubljana ob 17.00 in
  • Par A: Krka : Slovan ob 19.00.

V petek, ko bo zagotovljen tudi spletni prenos, se bosta odigrali polfinalni tekmi zmagovalcev para B in para C ob 15.45 in zmagovalcev para A in para D ob 18.00. V nedeljo bosta odigrani tekma za tretje mesto ob 10.30 in finalna tekma ob 13.00, slednja s prenosom na Šport TV 2.

Pred samo izvedbo košarkarskega dogodka v Novem mestu je predsednik Košarkarskega kluba Krka, Andraž Šuštarič fantom zaželel srečo na parketu in dobro počutje v Novem mestu ter dodal: »Košarkarski klub Krka je klub z dolgoletno tradicijo in tudi uspehi na področju razvoja mladih košarkarskih talentov. Veseli smo, da smo bili izbrani za organizacijo zaključnega turnirja, saj zaupamo v svoje mladince, ki bodo gledalcem nedvomno prikazali  dobro igro.«

Zaključni turnir bo v Novem mestu izveden v sklopu Štukljevega leta, s katerim Novomeščani obeležujejo 120. obletnico rojstva rojaka in olimpijonika, Leona Štuklja. Slovenske mlade košarkarske upe si bo skupaj s pokroviteljem dogodka, županom Mestne občine Novo mesto, Gregorjem Macedonijem na finalu v nedeljo ogledal tudi selektor slovenske košarkarske reprezentance Rado Trifunović. Skupaj bosta najboljšim mladincem v Sloveniji podelila priznanja, zmagovalcem pa pokal KZS.