Vrnitev Giannisa, rekord Curryja

s kategorijo
Novice
.

V količinsko nekoliko skromnejšem igralnem NBA večeru so bile odigrane ‘samo’ štiri tekme. Po poškodbi se je v ekipo Milwaukeeja po šestih tekmah počitka z zmago proti Atlanti vrnil Giannis, NBA klasiko med sicer zaradi poškodb oslabljenimi lakersi in Bostonom pa so na gostovanju dobili igralci Bostona. Še naprej odlično igra Steph Curry.

Giannis je ob povratku dosegel 15 točk, najboljši strelec pri zmagovalcih pa je bil Jrue Holiday, ki je dosegel 23 točk, preddvsem pa v obrambi ustavil Trae Younga, ki je skupaj dosegel 15 točk. Bogdan Bogdanović je za Atlanto dosegel 28 točk, 6 skokov in 7 asistenc.

V Los Angelesu so se po prepričljivem vodstvo gostov nosilci igre že odpravili na klop, ko je domačinom uspel delni rezultat 22:2. Po povratku nazaj na igrišče so igralci Bostona na čelu z Jaylen Brownom, ki je dosegel 40 točk, poskrbeli, da ni prišlo do popoldnega preobrata. Dobra novica za navijače prvakov je, da se Anthony Davis pripravljen na povratek nazaj na igrišče.

Golden State je na gostovanju proti Clevelandu dosegel četrto zaporedno zmago, Steph Curry pa je devetič zapored, njegov osebni rekord, presegel mejo 30 točk, skupaj je dosegel 34 točk.

Liga NBA, 15.4.

Milwaukee – Atlanta 120:109

Golden State – Cleveland 119:101

Boston – LA Lakers 121:113

Sacramento – Phoenix 114:122