Vrnil se je Jukic, kaj pa Rebec in Kastrati?

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Košarkarje Krke čaka nadaljevanje napornega ritma tekem v novem letu. Po torkovem porazu v Železniku in petkovi zmagi v slovenski ligi jih že v nedeljo čaka odlično moštvo Budučnosti iz Podgorice, s katerimi imajo Krkaši slab niz rezultatov. V Podgorici so zmagali le v premierni sezoni pred 15 leti, v devetih tekmah v Novem mestu pa jih je Krka jih je dobila pet, Budućnost pa štiri, vse v zadnjih petih sezonah.

krka_kastrati

Liga ABA, 17. krog, 8.1.
Krka – Budućnost (19.00)

Krkaši naj bi tokrat prvič igrali v polni postavi, saj je v petek po poškodbi stopala v septembrskem superpokalu na parket vrnil tudi danski reprezentant Darko Jukić, a si je v Podčetrtku gleženj zvil Matic Rebec, Erjon Kastrati pa je zbolel, tako da je njun nastop vprašljiv.

Dejan Mihevc, trener Krke:
“Budučnost je eno najboljših moštev v ligi in so izjemno popolnjeni na vseh mestih. Za nas je to že četrta tekma v desetih dneh, medtem ko se je Budučnost v tem času lahko odpočila in se pripravila na nas. Verjetno so v energetsko boljšem stanju od nas. a obljubljamo, da bomo dali vse od sebe. Če bomo igrali maksimalno čvrsto in pametno ter se vseh 40 minut držali svojih principov, potem verjamemo, da se lahko enakovredno kosamo z Budučnostjo, predvsem pa na domačem parketu nikomur ne želimo priznati premoči.”

 Matej Rojc, kapetan Krke:
“To je že naša četrta tekma v desetih dneh in pravega proslavljanja novega leta sploh nismo imeli. Budučnost dobro poznamo in vedno je bilo proti njej težko igrati. So močni in skočni pod košem, na zunanjih položajih pa imajo odlične branilce, ki znajo zadeti tako od daleč kot iz prodora. Tudi visoki igralci vsi po vrsti lahko mečejo tudi za tri točke. Čaka nas težak dvoboj, a se ne bomo predali. Upam, da nas bo prišlo spodbujat čim več naših privržencev.”