Vrnil se je Balažić, vrnile so se zmage

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Krka je po treh zaporednih porazih mir v hiši in stabilnost iskala proti Mega Bemaxu. Ekipi trenerja Simona Petrova je uspelo v najboljši možni luči. Premagali so srbsko ekipo, ki jo je iz prve vrste, kar z novinarske tribune, spremljal tudi Miško Ražnatović, ki mu je družbo delal njegov sodelavec Jasmin Hukić.

Predvsem Ražnatović ni bil zadovoljen z videnim, to je svojo gestikulacijo med tekmo večkrat pokazal.

Kriv za to pa Simon Petrov z ekipo!

„Zelo sem zadovoljen, da smo odigrali tako. Celo tekmo, razen morda zadnjih nekaj minut, smo kontrolirali potek. Naša zmaga ni bila nikoli pod vprašajem. Vesel sem. Predvsem pa hvala vsem gledalcem, še posebej pa Keltom, ki so nam vnovič nudili izjemno podporo,“ Petrov tudi v trenutkih zmagoslavja ni pozabil teh, ki so mu pomagali do 3. zmage v regiji.

Prava energija

„Delali smo tisto, kar nam gre. Na isti način. Predvsem pa je bila prisotna prava energija,“ Petrov po uspehu ni odkrival tople in filozofiral o tem, kaj je menjal, da so Dolenjci spet pokazali pravi obraz.

„Opazil sem totalno zbranost, prisotna je bila velika želja. Kot smo se dogovorili, smo dobro kontrolirali njihov skok v napadu. Svoje pa je dodala vrnitev Jureta Balažića, ki je naš vodja, daje nam sigurnost,“ se je razgovoril Petrov, ki ne želi, da bi se Krke prijele nadimek „domačijske ekipe“.

Prihaja Sixt

„Vse se začne v obrambi, kjer pa mora biti prisotna prava energija. Tudi ko napadu ne gre. Še vedno lahko rešuješ tekmo s pravo obrambo. To prinaša rezultat,“ odvrne Novomeščan na klopi Krke.

Priznava, da v minulih dneh pritisk bremena zmage ni bil nič večji kot sicer. „Pritisk je slano prisoten, naložimo pa si ga kar sami z igralci. Z željo, da zmagujemo in igramo dobro ter zadovoljujemo gledalce!“ Simon pojasni, zakaj si tako želi uspehov. Tudi proti Sixtu, ki v četrtek gostuje v Novem mestu.

„Primorci igrajo dobro, mi imamo svojo računico. Dali bomo vse od sebe, da zmagamo!“ napove Petrov. Pa bo v četrtek že računal na Marka Jošila, prvo ime Dolenjcev v minuli sezoni, ga vprašamo. „Ne, a dobro okreva. Bolečine skoraj ne čuti. Čez mesec dni bo igral!“ sklene Petrov.