Vrata je odprl drugi Košarkarski kamp Gorana Dragića

v rubriki
Mlajše selekcije
s kategorijo
Kolumna
.

Včeraj se je na Rogli pričel drugi košarkarski kamp, ki nosi ime po enem najboljših slovenskih košarkarjev zadnjih let in članom ekipe Miami Heat.

Sto osnovnošolcev in njihovih staršev se je v dopoldanskih urah zbralo na Rogli, kjer bodo mladi ljubitelji košarke v naslednjih sedmih dneh, pod budnim očesom košarkarskih trenerjev in seveda glavnega akterja – Gorana Dragića, trenirali dvakrat na dan, poleg treningov pa se bodo spoznali tudi še z nekaterimi ameriškimi športi, se učili angleščine z učitelji iz jezikovne šole Berlitz, obiskali pa jih bodo tudi nekateri znani slovenski športniki in celo glasbeni gost.

Po opravljeni registraciji udeležencev, je bil na vrsti spoznavni sestanek, na katerem so se predstavili člani osebja, Goran pa je vsem zbranim predstavil pravila, ki bodo veljala v času kampa.

Predstavitvi je sledila novinarska konferenca, ki jo je Gogi tokrat izvedel v sodelovanju z Ministrstvom za zunanje zadeve – skupaj z bratom Zoranom sta namreč slovenska ambasadorja Evropskega leta za razvoj 2015.  V sklopu ambasadorstva je Gogi na Rogli posadil tudi enega izmed 200 dreves, kolikor jih nameravajo posaditi pri MZZ RS, s čimer želijo prispevati 23.600 kg kisika na leto (vsako drevo namreč letno proizvede 118 kilogramov kisika).

Po kosilu in obveznem počitku, med katerim so se otroci že dodobra spoznali,  je bil čas za pregledni trening, kjer so mladi košarkarji trenerjem pokazali svoje košarkarsko znanje, na podlagi katerih so jih trenerji uvrstili v skupine, v katerih bodo trenerali v prihodnjih dneh.

Po treningu je bila na vrsti večerja, tej pa je sledil spoznavni večer, kjer so otroci preko zabavnih točk predstavili svoje skupine in se tako še bolje spoznali.
Prijetno utrujeni in bogatejši za nova prijateljstva so se košarkarji odpravili na zaslužen spanec.