Vrača se Nika Barič!

Rubrika: Ženska košarka

Pred slovenskimi košarkaricami je še zadnji cikel kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ki ga bosta med 15. in 25. junijem gostila Slovenija in Izrael. Obe reprezentanci sta sicer kot gostiteljici na prvenstvo neposredno že uvrščeni. #rakete se bodo na Kodeljevem 9. februarja ob 18. uri pomerile proti Albaniji ter 12. februarja ob 17. uri proti Poljski. Vstopnice za oba dvoboja so v prodaji na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrola.

KVALIFIKACIJE ZA EP ŽENSKE 2023

5. kolo
Četrtek, 9. februar 2023, ob 18. uri
Ljubljana – dvorana Kodeljevo
SLOVENIJA : ALBANIJA

6. kolo
Nedelja, 12. februar 2023, ob 17. uri
Ljubljana – dvorana Kodeljevo
SLOVENIJA : POLJSKA

IZIDI IN LESTVICE KVALIFIKACIJ ZA EP 2023

Selektor slovenske izbrane vrste Georgios Dikaioulakos je na reprezentančni seznam za zadnji kvalifikacijski tekmi uvrstil 14 košarkaric, ki se bodo v nedeljo zbrale v Ljubljani. Zaradi okrevanja po poškodbi kolena bo še vedno odsotna Teja Goršič, v reprezentančno zasedbo pa se vrača Nika Barič. V primerjavi z novembrsko reprezentančno akcijo sta med štirinajsterico košarkaric še Zala Šrot in Sara Vujačić.

Na selektorjevem seznamu so tako NIKA BARIČ (Nika, Rusija), TINA CVIJANOVIČ (Empoli, Italija), BLAŽA ČEH (Cinkarna Celje), LEA DEBELJAK (Cinkarna Celje), ZALA FRIŠKOVEC (Polkowice, Poljska), TINA JAKOVINA (Crvena zvezda, Srbija), MOJCA JELENC (Cinkarna Celje), ALEKSANDRA KROŠELJ (Castors Braine, Belgija), EVA LISEC (Dinamo Kursk, Rusija), TEJA OBLAK (Praga, Češka), MARUŠA SENIČAR (Cinkarna Celje) in AJŠA SIVKA (Famila Schio, Italija), ZALA ŠROT (San Salvatore, Italija) in SARA VUJAČIĆ (Vicenza, Italija).

PODSTRAN ŽENSKE ČLANSKE REPREZENTANCE

Vstopnice za dvoboj Slovenk proti Albaniji in Poljski so na voljo na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrola. Cena posamezne vstopnice v predprodaji je 10 €, na dan tekme pa bo cena vstopnice 12 €. Otroci do dopolnjenega šestega leta imajo na tekmo prost vstop. Navijači si lahko zagotovite tudi paketno vstopnico za oba dvoboja. Zanjo boste odšteli 15 €.

POVEZAVA NA NAKUP VSTOPNIC SLOVENIJA : ALBANIJA IN SLOVENIJA : POLJSKA

#rakete, ki nastope v kvalifikacijah izkoriščajo kot pripravo za domače evropsko prvenstvo, so na dosedanjih štirih tekmah zbrale dve zmagi in dva poraza. Premagale so Albanijo in Poljsko ter bile dvakrat poražene proti Turčiji.

Georgios Dikaioulakos, selektor slovenske ženske reprezentance:
”Kvalifikacijski tekmi proti Albaniji in Poljski bosta naše zadnje reprezentančno druženje pred pripravami na junijski EuroBasket. Zelo sem zadovoljen z odzivom vseh košarkaric ter napredkom, ki smo ga naredili predvsem v miselnosti igre. Še naprej želimo delati z enako prizadevnostjo. Ne glede na to, da smo na prvenstvo uvrščeni, si kvalifikacije želimo zaključiti z dvema zmagama. To bi vsekakor bila lepa popotnica pred domačim košarkarskim spektaklom. Upam, da se bodo navijači odzvali v velikem številu in podprli naša prizadevanja.”

Kako do uvrstitve na evropsko prvenstvo?
Na evropskem prvenstvu v Ljubljani in Izraelu bo med 15. in 25. junijem 2023 nastopilo 16 reprezentanc. Poleg Slovenije in Izraela, ki sta kot gostiteljici na EuroBasket neposredno že uvrščeni, se bo na prvenstvo uvrstilo vseh deset zmagovalk kvalifikacijskih skupin ter najboljše štiri drugouvrščene reprezentance (iz kvote drugouvrščenih reprezentanc sta izvzeti reprezentanci iz skupin F in I).  V primeru, da bosta med temi štirinajstimi potniki na evropsko prvenstvo tudi Slovenija in Izrael, si bo napredovanje priigrala še peta oziroma šesta drugouvrščena reprezentanca. Vstopnico EuroBasketa so si po dveh kvalifikacijskih ciklih že priigrale Italija, Latvija in Španija.